Kanadoğlu'na tebligat

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Aralık 2009 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar tarafından 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Kanadoğlu: Madem ki davet edilmişiz icabet etmek gerekir

Ergenekon soruşturması yeni bir boyut kazanıyor. Bir yıl önce evi aranan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'na, Ergenekon soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade vermesi için yazılı tebligat yapıldı. Kanadoğlu 22 Aralık Salı günü İstanbul'da Ergenekon savcılarına ifade verecek. Sabih Kanadoğlu SABAH'a yaptığı açıklamada, tebligatı doğruladı. Kanadoğlu, Ayvalık'ta bulunduğunu ancak yazılı tebligatın yapıldığı bilgisinin kendisine sözlü olarak verildiğini kaydetti. Kanadoğlu, daha önce de ifadeye çağrıldığına yönelik haberler yayıldığının hatırlatılması üzerine, "Bu seferki doğru, tebligat yapılmış. Daha öncekini gazetelerden duymuştum, herhangi bir tebligat yoktu ama şimdi tebligatın yapıldığı bilgisi bana net olarak verildi" dedi. Kanadoğlu, tebligatın Ankara'daki evine yapıldığını söyledi. Muhtarlığa bırakılan tebligattaki bilgiye göre ifade verme gününün 22 Aralık olduğunu söyleyen Kanadoğlu, "İfade vermeye gidecek misiniz?" sorusunu "Madem ki davet yapılmış, icabet etmemek olmaz" diye yanıtladı. Kanadoğlu'nun evi, 10'uncu dalga operasyonda 7 Ocak'ta aranmış, aramaya ilişkin mahkeme kararında, "Yürütülen teknik takip sonucunda örgüt mensupları ile irtibatlı olduğu değerlendirilen şüphelinin adreslerinde bulundurulması muhtemel delil ve dokümanların elde edilmesi amacıyla arama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur" denilmişti. Kanadoğlu'nun telefonlarının dinlendiği bu ifadelerden sonra ortaya çıkmıştı. Kanadoğlu arama kararının hukuki olmadığını, bu nedenle itiraz edeceğini söylemişti. İfadeye çağrının da bu sürecin tamamlanmasının beklenmesi nedeniyle bir yıl kadar uzun bir süre sonra yapılmış olabileceği değerlendiriliyor.

'GİZLİ SORUŞTURMA'

Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından Ergenekon davasına bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen yazıda, Kanadoğlu hakkındaki 'gizli soruşturma'nın devam ettiği bildirilmişti. Şimdi savcıların Kanadoğlu'na yönelteceği soru gündeme geldi. Kanadoğlu, evinin aranmasından sonra yaptığı açıklamalarda kendisinin Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması ve Danıştay saldırısı ile ilintilendirildiğini savunmuştu. Kanadoğlu'nun Ergenekon sanıklarından Yalçın Küçük ve diğer şüphelilerle yaptığı görüşmelerde, "O zaman biz kazanırız" dediği kayıtlara geçmişti. Kanadoğlu'nun, Kent Otel toplantılarının devam ettirilmesi yönünde de görüş belirttiği ileri sürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber