Sıcaklık 10 derece düşecek / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Aralık 2009 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümü aralıklarla yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli çevreleri, gece saatlerinde Balıkesir, Bilecik, Tekirdağ, Çanakkale, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük, Eskişehir çevreleri ile İstanbul, Sakarya, Kocaeli ve Bursa'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; bugün akşam ve gece saatlerinde Marmara ve Ege bölgeleri ile Bolu, Düzce ve Isparta çevrelerinde, yarın (Pazartesi) öğleden sonra Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos), Marmara'da kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI : Batı ve iç kesimlerde hissedilir derecede (8-10 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), zamanla Marmara'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette; kuzey, iç ve batı bölgelerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların; bugün akşam ve gece saatlerinde Marmara ve Ege bölgeleri ile Bolu, Düzce ve Isparta çevrelerinde, yarın (Pazartesi) öğleden sonra Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz'de kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını, sel, taşkın, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vs.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın; kuzey iç ve batı kesimlerde güney ve güneybatı (lodos), bu akşam saatlerinden sonra Trakyadan başlıyarak zamanla tüm Marmara'da kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden, kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Baca gazı kaynaklı zehirlenmeler, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, deniz ulaşımında aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

ANİ SICAKLIK DÜŞÜŞÜ UYARISI : Hava sıcaklığının batı ve iç kesimlerde 8 ila 10 derece düşerek mevsim normallerinin altına inmesi beklendiğinden başta gribal enfeksiyon olmak üzere soğuk havanın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar bu akşam ve gece bölgenin batısınden başlayarak zamanla tamamında kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Edirne ve Kırklareli ile gece saatlerinde Tekirdağ, Balıkesir ve Bilecik çevreleri ile İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde şeklinde olacak. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos), Trakya ile zamanla bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

EGE : Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar, yağmur ve sağanak, kıyılarında gökgürültülü sağanak, gece saatlerinde Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların akşam saatlerinden sonra kıyılarından başlıyarak zamanla bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar bu akşam ve gece güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU : Çok bulutlu, kuzeyi ile yarın (Pazartesi) bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; bu gece Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, sabah saatlerinde bölgenin kuzeybatısının yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

BATI KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli (Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Kastamonu ve Bartın) yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların gece saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar bu akşam ve gece güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Çok bulutlu, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri yarın bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yarın öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'de kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli esecek.

DOĞU ANADOLU : Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Erzurum, Muş, Bitlis ve Şırnak çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinde kar şeklinde olacak. Rüzgar bölgenin batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli esecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman çevreleri ile yarın bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

21 Ara, Pazartesi


22 Ara, Salı


23 Ara, Çarşamba

24 Ara, Perşembe


25 Ara, Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber