KESK: 25 Kasımdan daha büyük eylem kapıda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2009 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı Sami Evren, ?Hükümeti uyarıyoruz, 25 Kasımdan çok daha büyük bir eylem kapıdadır? dedi.

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi bir grup 25 Kasım ve 16 Aralık'ta yapılan ?uyarı grevi? sonrasında uzaklaştırılan TCDD çalışanlarının göreve iadesi istemiyle TBMM Dikmen kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

Eyleme katılan KESK Genel Başkanı Sami Evren, ?demiryolu, itfaiye ve TEKEL çalışanlarının hak arama mücadelesi verdiğini? ifade ederek, ?Burada bize bir görev düşüyor, bu mücadeleyi hep birlikte yürütmek ve ve örgütlü mücadele sağlamak. Bu haksızlığa karşı birlikte olmalıyız. Hükümeti uyarıyoruz, 25 Kasımdan çok daha büyük bir eylem kapıdadır? diye konuştu.

Uyarı grevleri sırasında görevden alınan 46 kişiden 6'sının görevine iade edildiğini öğrendiğini belirten Evren, diğer 40 kişinin de bu hafta içinde görevine başlaması gerektiğini söyledi.

Bazı CHP milletvekillerinin de katıldığı eylemde konuşan BTS Genel Başkanı Yunus Akıl, 25 Kasım ve 16 Aralıkta gerçekleştirdikleri ?dayanışma grevlerinin yasal olduğunu? ifade ederek, ?Türkiye'nin altına imza koyduğu uluslararası sözleşmeler, grev hakkımızı teyit eden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Danıştay kararları nettir? dedi.

Akıl, 25 Kasımdaki ?uyarı grevi?nin ardından 16 kişi, 16 Aralıktaki eylemin ardından da 30 olmak üzere 46 kişinin görevinden uzaklaştırıldığını savunarak, ?Siyasi iktidar, 25 Kasımda greve giden ve hayatı durduran 2 milyon kamu emekçisinin hesabını ulaşım emekçilerine yüklemekte ısrar ediyor. Eğer grevimiz yasa dışı ise bu mantığa göre bizimle birlikte 2 milyon kamu emekçisinin de görevden uzaklaştırılması gerekmektedir. Değil ise derhal arkadaşlarımızın görevlerine iadesi gerekmektedir? şeklide konuştu.

Yunus Akıl, TCDD'de ?5 bin TL maaş alan tek bir personel bile gösterilemeyeceğini? de söyledi.

İstem ve tepkilerini dile getiren slogan atan gruptakiler açıklamanın ardında dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber