Polis müdürüne ek ders ücreti verilmeyecek

Haber Giriş : 02 Şubat 2005 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Koleji'nde görev yapan okul müdürü, müdür yardımcısı ve şube müdürlerine ek ders ücreti yok.

Sayıştay Temyiz Kurulu, emniyet hizmetleri sınıfından Polis Koleji'nde görev yapan okul müdürü, müdür yardımcısı ve şube müdürlerine, yaptıkları idari görevler karşılığında ek ders ücreti ödenemeyeceğini kararlaştırdı. Sayıştay bu konuda yapılan ödemelerin oybirliği ile tazminine karar verdi. Temyiz Kurulu, Sayıştay özel dairesinin bu yöndeki kararına yapılan itirazı inceledi ve dairenin kararını yerinde buldu. Yüksek kurul, "Polis Koleji'nde emniyet hizmetleri sınıfında olup da idari görev yapan okul müdürü, müdür yardımcısı ve şube müdürlerine ek ders ücreti ödeneceğine dair bir düzenleme bulunmamaktadır. Bir düzenleme yapılmadığı sürece okul müdürü ve müdür yardımcısına haftada 22 saat, şube müdürüne haftada 12 saat ek ders ücreti ödenmesi mümkün değildir" denildi.

TODAİE'ye üniversite statüsü

Başka bir davada da Temyiz Kurulu, Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nü (TODAİE) üniversite statüsünde değerlendirerek, temsilcilerine ödenen kıdem tazminatını yerinde buldu. Temyiz Kurulu, görev ve sorumlulukları itibariyle rektöre benzeyen TODAİE Genel Müdürü'ne, üniversite genel sekreterine benzeyen enstitü genel sekreterine makam tazminatı ödenmesinde, mevzuata aykırılık bulunmadığını kararlaştırdı.

Bu konu ile ilgili açılan bir davada, özel daire kararını hukuka aykırı bulan yüksek kurul, gerekçesinde şöyle dedi: "TODAİE, görev ve faaliyetleri itibariyle üniversiteye benzemektedir. Enstitü genel müdürüne, görev ve sorumlulukları rektöre benzediğinden rektörler gibi ödeme yapılmamaktadır.

Görev ve sorumlulukları itibariyle rektöre benzeyen enstitü genel müdürüne, görev ve sorumlulukları üniversite genel sekreterine benzeyen enstitü genel sekreterine makam tazminatı ödenmesinin kabülü gerekmektedir. Bu nedenle ödenen makam tazminatının iadesine yönelik kararın kaldırılması gerekir."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber