Bağlar Belediye Başkanı teslim oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2009 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan operasyonlar kapsamında adı geçen ve aranan Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Yüksel Baran adliye önünde bir açıklama yaptıktan sonra teslim oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, dünden bu yana kendisine ilişkin basında bir çok haber yayınlandığını dile getirerek, "Bu haberler spekülatif haberlerdir. Benim ne evime ne de belediyeye tebligat gelmedi" dedi. Bu operasyonun Kürtlerin örgütlü ve siyasal mücadelelerine vurulmak istenen bir darbe olduğunu belirten Baran, "Buradayız hiç bir yere gitmiyoruz" diye konuştu.

BDP Genel Başkanı Demir Çelik ise, "Son 25 yıldır yaşanan çatışmalı ortamın tranvalaraı yerinde duruyor. Barış ve demokrasi sağlanrmadan bunları çözmek mümkün değildir. Özellikle bir çözüm isteniliyorsa, barış ve demokrasiye dair bir istek varsa bizim barışsever BDP'de kendisini ifade eden bu dinamikle mümkün olabilecektir."dedi.

Açıklamanın ardından Baran ve beraberindeki BDP'li milletvekilleri, gözaltındaki BDP ve eski DTP'lileri ziyaret etmek için Diyarbakır Adliyesi'ne geçti. Baran, burada hakkında arama kararı olduğu iddiasıyla, özel yetkili savcıya ifade vermek için adliye binasına geçti


YAKALAMA EMRİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu "Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması"na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran hakkında yakalama emri çıkarıldığı bildirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca dün sabah erken saatlerde Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Tunceli, Batman, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'ı kapsayan 11 ilde başlattığı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 35 kişi polisteki sorgularının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Savcılığa çıkarılan 35 kişinin ifadesi özel yetkili 6 savcı tarafından alınırken, bunlardan 10'nun savcılıktaki ifade işlemi tamamlandı.

Bu arada, soruşturma kapsamında Bağlar İlçesi Belediye Başkanı Yüksel Baran hakkında yakalama emri çıkarıldığı öğrenildi.


Eski DTP'li belediye başkanına gözaltı

Eski Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, PKK'nın şehir yapılanması olan KCK operasyonu kapsamında Bitlis'in Tatvan ilçesinde gözaltına alındı.

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılmasıyla birlikte Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) geçen Kazım Kurt, Bitlis'te parti çalışmasını yürütürken Kamuran Parlak ile birlikte gözaltına alındı. Kurt ve Parlak'ın Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Diyarbakır'a gönderildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber