Trafik cezaları zamlanıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2009 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enflasyon oranında uygulanacak ve 1 ocak 2010'dan itibaren yürürlüğe girecek trafik cezaları açıklandı.

- Trafik cezaları yeni yılda zamlanıyor. Enflasyon oranında uygulanacak ve 1 ocak 2010'dan itibaren yürürlüğe girecek cezalar hakkında Tavşanlı Öz Başaran Sürücü Kursu Müdürü Cemal Dereli açıklamalarda bulundu.

Dereli açıklamasında yeni ceza miktar ve türlerinin resmi gazetede yayınlanarak trafik ceza rehberine alınacağını belirterek cezalar ve trafik kuralları konusunda araç sürücülerini uyardı.

Geçici ehliyetle araç kullanan stajyer sürücüler için de 2010 yılında uygulanacak değişiklikleri de anlatan Dereli araç sürücülerinin mal ve can kayıplarına neden olacak kural ihlallerinin yapılmamasına vurgu yaptı.

Dereli şöyle konuştu: Ceza genel bütçenin girdileri arasında yer alan bir durumdur. Trafik Karayolları Trafik kanununa göre yönetiliyor. Bu yasaya uymayanlar, trafik ceza rehberinde gösterildiği biçimde hem ceza puanlarıyla, hem parasal cezayla hem de bunun yanında hafif hapis cezalarıyla da cezalandırılabilir. Örneğin sürücü belgesiz taşıt yoluna çıkan bir sürücüye para cezası uygulandığı gibi ayrıca ilk araç kullanmada bir aydan iki aya kadar hapis cezası verilebilir. Eğer sürücü belgesiz ikinci kez araç kullanıldığı tespit edilirsek hafif hapis cezası 2 aydan 3 aya kadar artıyor. Bu cezalar ilk on gün içinde yatırılırsa indirimli yatırılıyor. Bu para cezalarının tespiti bütçe kanunu ile olmuş oluyor. 2010 bütçesi görüşülüyor. Oylamaya tabi tutuluyor. Sonra resmi gazetede ilan için Cumhurbaşkanlığına inanıyor. Bütçenin onaylanmasından sonra işte o zaman trafik para cezalarının kaç lira olacağına dair hükümler bize bildirilecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber