Eski Dekan'a ?evrakta sahtecilik' cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Aralık 2009 10:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi eski dekanı Prof.Dr. İsmail Hakkı Nur ile eski Dekanlık Sekreteri Feridun Erat, 2 araştırma görevlisinin yardımcı doçent olarak atanmasına ilişkin evrakta sahtecilik iddiasıyla yargılandıkları davada, 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Eski dekanın ve sekreterin cezaları 5 yıl ertelendi.

Kayseri 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 23 Aralık'ta yapılan duruşmasında, 2004- 2007 yılları arasında dekanlık yapan Prof.Dr. İsmail Hakkı Nur ve eski Dekanlık Sekreteri Feridun Erat hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı son mütalasında, sanıkların, fakülte araştırma görevlileri, A.Y. ve M.K.'nin yardımcı doçent olarak atanmalarına ilişkin 28 Eylül 2005 tarihli Yönetim Kurulu'nda karar verilmesine rağmen 14 Eylül 2005 tarihli yönetim kurulunda karar verilmiş gibi yönetim kurulu kararı düzenlediklerini söyledi. Savcı, sanıkların yardımcı doçent kadrosuna atanmaların Rektörlüğe teklifine ilişkin 30 Eylül 2005 tarih ve 1805 sayılı dekanlık yazısının tarihini de 22 Eylül 2005 olarak değiştirerek, resmi evrakta sahtecilik suçunu işlediklerini, bu nedenle ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesini istedi.

SUÇU KABUL ETMEDİLER

Sanıklardan eski dekan Prof.Dr. İsmail Hakkı Nur. Cumhuriyet Savcısının görüşünü kabul etmediğini kaydederek, ?Olay, yazı işleri memurunun tarih hatasından ve bilgisayar programındaki ?Kopyala yapıştır' tekniğinin hatasından kaynaklanmıştır. Resmi belgeyi sahte olarak düzenleme kastı ile yapılmış bir şey değildir Beratını istiyorum? diye kendini savundu.

Eski Dekanlık Sekreteri Feridun Erat da aynı şekilde suçu kabul etmediğini belirterek, hatanın bilgisayar programındaki ?Kopyala, yapıştır' tekniğinden kaynaklandığını öne sürdü ve beratını istedi.

Mahkeme ise, sanıkların suçun işleniş şekli ve fiilin özellikleri, sanıkların şahsi ve sosyal durumlarını dikkate alarak 2 yıl hapis cezasına hükmetti. Ancak, cezanın sanıkların geleceği üzerindeki olası etkisini dikkate alan mahkeme, cezayı 1 yıl 8 aya indirdikten sonra 5 yıl erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber