Marmara yılbaşında ılık havanın etkisine girecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2009 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Marmara Bölgesi yılbaşında ılık havanın etkisine girecek.

Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de bugün için gündüz sıcaklığının 16-18 derece olduğunu söyledi.

Gün boyu yağışların aralıklarla süreceğini ifade eden yetkililer, akşamdan sonra yağışların ve lodosun kesileceğini, sıcaklığın azalacağını bildirdi.

Gündüz sıcaklığının yarın 10 dereceye kadar gerileyeceğini ifade eden yetkililer, "Çarşamba gününden itibaren bölgemiz Akdeniz üzerinden gelecek ılık havanın etkisine girecek. Lodosla birlikte sıcaklıklar yükselecek. Gündüz sıcaklığı 15 dereceye kadar çıkacak" dedi.

Yetkililer, lodosun etkisiyle 31 Aralıkta hava sıcaklığının 7 derece civarında olacağını, kar veya yağmur beklenmediğini belirtti.

Kuvvetli Rüzgar Atatürk Havalimanı'nda Uçak Sürükledi

- Atatürk Havalimanı'nda kuvvetli rüzgar, park halindeki bir uçağı sürükledi.

Alınan bilgiye göre, saatteki hızı 60 kilometreden ani olarak 85 kilometreye çıkan lodos fırtınası, havalimanında apronda 26 numaralı park yerinde duran Best Air'a ait MD-82 tipi yolcu uçağının yaklaşık 15 derecelik açıyla yana sürüklenmesine yol açtı.

Olay yerine gelen DHMİ ekipleri, Best Air uçağını takoz ve desteklerle sabitleyerek yanındaki uçaklara zarar vermesini önledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber