DPT sicil amirleri ve disiplin amirleri yönetmelikleri yayımlandı

Haber Giriş : 04 Şubat 2005 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Sicil Amirleri Yönetmeliği

Amaç

Madde 1 ? Bu Yönetmelik, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında görevli Devlet memurlarının sicil raporlarını dolduracak birinci, ikinci ve üçüncü sicil amirlerini belirlemek amacı ile hazırlanmıştır.

Kapsam

Madde 2 ? Bu Yönetmelik, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında görevli 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 1 inci maddesinin birinci fıkrası kapsamına giren memurları kapsar.

Dayanak

Madde 3 ? Bu Yönetmelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 112 nci maddesi ile 8/9/1986 tarihli ve 86/10985 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurları Sicil Yönetmeliğinin 11 inci maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Sicil Amirleri

Madde 4 ? Bu Yönetmeliğe ekli cetvelde, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında çalışan personelin, memuriyet unvanlarına göre birinci, ikinci ve gerektiğinde görüşüne başvurulacak üçüncü sicil amirleri gösterilmiştir.

Ekli cetvelde belirtilen sıralı sicil amirliklerinden biri atama yapılmamış olması nedeniyle boş bulunduğu takdirde, müteakip sicil amiri boş bulunan sicil amirinin yerine kaim olur.

Birim amiri, ekli cetvelde gösterilen daha üst amirine doğrudan bağlandığı takdirde birinci sicil amiri bağlanılan amirden başlar, ikinci ve gerektiğinde üçüncü sicil amirleri de bu hususlar dikkate alınarak tespit edilir.

Kurullar Sekretaryası personelinin birinci sicil amiri, sekretarya işlerini tedvir etmek üzere Müsteşarca görevlendirilen kişidir. Bunların ikinci sicil amiri ise Müsteşardır.

Sicile İlişkin Usul ve Esaslar Bakımından Uygulanacak Mevzuat

Madde 5 ? Sicile ilişkin usul ve esaslar bakımından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 8/9/1986 tarihli ve 86/10985 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurları Sicil Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

Yürürlükten Kaldırılan Hükümler

Madde 6 ? 3/9/1994 tarihli ve 22040 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Sicil Amirleri Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

Madde 7 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 8 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür.

eki için 04.02.2005 tarihli Resmi Gazeteye bakınız

Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği

Amaç

Madde 1 ? Bu Yönetmeliğin amacı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında görevli Devlet memurlarının Disiplin Amirlerinin belirlenmesine dair esasları düzenlemektir.

Kapsam

Madde 2 ? Bu Yönetmelik, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında görevli 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 1 inci maddesinin birinci fıkrası kapsamına giren memurları kapsar.

Dayanak

Madde 3 ? Bu Yönetmelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 124 üncü maddesi gereğince 17/9/1982 tarihli ve 8/5336 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmeliğin 16 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Disiplin Amirleri

Madde 4 ? Müsteşar, Teşkilatta görevli tüm personelin en üst disiplin amiridir.

Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında görevli devlet memurlarının disiplin ve üst disiplin amirleri bu Yönetmeliğe ekli cetvelde gösterilmiştir.

Ekli cetvelde belirtilen sıralı disiplin amirliklerinden biri atama yapılmamış olması nedeniyle boş bulunduğu takdirde, müteakip disiplin amiri boş bulunan disiplin amirinin yerine kaim olur.

Birim amirinin ekli cetvelde gösterilen daha üst bir amire doğrudan bağlanması halinde, disiplin amiri bağlanılan amirden başlar, üst disiplin amiri de buna göre tespit edilir.

Kurullar Sekretaryası personelinin disiplin amiri, sekretarya işlerini tedvir etmek üzere Müsteşarca görevlendirilen kişi, üst disiplin amiri ise Müsteşardır.

Disipline İlişkin Usul ve Esaslar Bakımından Uygulanacak Mevzuat

Madde 5 ? Disipline ilişkin usul ve esaslar bakımından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 17/9/1982 tarihli ve 8/5336 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Yürürlükten Kaldırılan Hükümler

Madde 6 ? 3/9/1994 tarihli ve 22040 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

Madde 7 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 8 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür.

eki için 04.02.2005 tarihli Resmi Gazete'ye bakınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber