Yolsuzlukla mücadele için ?üst kurul' teklifi

Haber Giriş : 04 Şubat 2005 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet kurumlarını işlemez hale getiren rüşvet ve yolsuzlukla mücadele konusundaki çalışmalar sürerken, Meclis'ten ilginç bir teklif geldi.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, ?Yolsuzlukla Mücadele Üst Kurulu? kurulmasına ilişkin bir kanun teklifi hazırladı. 11 maddelik önerinin kabul edilmesi durumunda, yolsuzluk ihbarları tek merkezde toplanacak. İddiaları inceleyecek üst kurul, yolsuzlukla mücadelenin toplumsal kültür haline gelmesi için de strateji üretecek.

AK Parti'nin son grup toplantısında söz alarak yolsuzlukların engellenmesine ilişkin bir sunum yapan Mevlüt Akgün, çalışmalarını bir adım ileriye götürerek kanun teklifi hazırladı. Sermaye Piyasası Kurulu, Radyo Televizyon Üst Kurulu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu gibi ?Yolsuzlukla Mücadele Üst Kurulu' oluşturulmasını öngören teklif, bir hafta içinde Meclis'e sunulacak. Zaman'ın sorularını cevaplayan AK Partili Akgün, yolsuzluğa karşı toplumsal bir mücadele verilmesi gerektiğini belirtti. Akgün, ?Buna da ilkokullardaki çocuklardan başlamalıyız. Basının yolsuzlukla mücadeleyi özendirici yayınlar yapması gerekir.? dedi.

Teklifin yasalaşması durumunda yeni bir yapı oluşturulacak. Kurulacak ?Yolsuzlukla Mücadele Üst Kurulu' bağımsız olacağı için baskıdan uzak görev yapacak. Kamu kuruluşlarının yanı sıra özel sektör de kurulun denetim alanına girecek. Yargıya bilgi ve belge aktarımı da yine aynı mekanizma tarafından gerçekleştirilecek. Mal bildirimleri üst kurula yapılacak. Kurul, istediği takdirde, usulsüzlük yaptığından şüphelenilen kişilerin mal varlıklarını incelemeye alabilecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber