Öğrenciye 'af' umudu

Haber Giriş : 04 Şubat 2005 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Komisyonu'nun AK Parti ve CHP'li üyeleri, öğrenci affı konusunda ortak teklif hazırlıyor. Tayyar Altıkulaç, teklifin bir hafta içinde Meclis gündemine getirileceğini açıkladı.

Bir yıldır yılan hikayesine dönen öğrenci affı konusunda yeni bir çalışma başlatıldı. TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nun AK Parti ve CHP'li üyeleri, af konusunda ortak teklif hazırlıyor. Yeni teklifle ilgili inisiyatif alan Komisyon Başkanı AK Partili Tayyar Altıkulaç, bir hafta içinde Meclis gündemine getirilmesi planlanan teklife son şeklini vermeden önce Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ile görüştü.

2000'den itibaren üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilere af getirilmesi düşünüyen affın kapsamına yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de alınması planlanıyor. Af kapsamına üniversitelerden disiplinsizlik suçu başta olmak üzere devamsızlık ve başarısızlık nedeniyle ilişiği kesilen öğrenciler alınacak. Öğrencilere, her dersten iki sınav hakkının tanınması planlanıyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber