Şahin: Anayasa değişikliğini temenni ediyorum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2010 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Madem 1982 Anayasası'ndan herkes şikayetçi; bu yıl bir anayasa değişikliği gerçekleşmesini temenni ediyorum" dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, Anayasanın bazı maddelerinin değişmesine ilişkin basında yer alan açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine, kendisinin Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı ve yöneticileriyle yaptığı görüşmede, sadece böyle bir anayasa değişikliğini temenni ettiğini söylediğini anımsattı.

Memur Sendikaları ve Konfederasyonlarının uzun yıllardır ısrarla grevli, toplu sözleşmeli sendikal hak talep ettiklerini belirten Şahin, bunun yolunun da Anayasanın ilgili maddelerinde yapılacak değişiklikten geçtiğini söyledi.

Şahin, şöyle devam etti:

"Bu değerlendirmeyi yaparken, bir Anayasa değişikliğinin gerekli olduğunu, '2010 yılında inşallah Meclis böyle bir Anayasa değişikliğini yapmayı başarır' temennisini ortaya koydum. Basına o şekilde yansımış. Böyle bir hazırlık Adalet Bakanlığı yaptığım dönemde de üzerinde çalıştığımız bir metindi. Madem 1982 Anayasası'ndan herkes şikayetçi; bu yıl bir anayasa değişikliği gerçekleşmesini temenni ediyorum.

Benim teklif verme imkanım yok. En az 184 imzayla Parlamentoya gelmesi gerekir. Sadece bir sohbet anında bu düşüncelerimi, orada bulunan Konfederasyon yetkilileriyle paylaşmıştım. Basına nasıl intikal etti, tam bilemiyorum."

Şahin, "Bu konuda söylemlerinizi hayata geçirmek için siyasi partilerle bir temas kurmayı düşünür müsünüz?" şeklindeki soruya da "Böyle bir ihtiyaç duyarsam, daha doğrusu zeminin oluştuğunu görürsem yapabilirim. Ama şu anda öyle bir zemin pek göremiyorum" şeklinde yanıt verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber