DSP: Emekli maaşları 200 TL artırılsın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2010 21:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP Antalya İl Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, Başbakan'ın açıkladığı zamların yetersiz olduğunu belirterek, emekli maaşlarına 150-200 TL arasında zam yapılmasını önerdi.

Ali Ulvi Büyüknohutçu, emeklilere yapılan son zamlarla ilgili basın açıklaması yaptı. DSP İl Başkanı, yapılan zamların umutları boşa çıkarttığını ifade ederek, "Yapılacak zam, günlerce devlet sırrı gibi saklanmış ve sanki emekliye hak etmediği halde çok büyük bir zam yapılıyormuş gibi başbakan tarafından bizzat açıklanmış, ancak dağ fare doğurmuştur. Sanki emekliyle dalga geçilmektedir." dedi.

Emekli maaşlarının açlık sınırının altında olduğunu belirten Büyüknohutçu, Aralık 2009 verilerine göre Türkiye'de açlık sınırının 820 TL olarak açıklandığını hatırlatarak, "En düşük kiranın 350-400 TL olduğu düşünülürse, yapılan zamma rağmen üç kuruş aylık alacak olan emekli diğer ihtiyaçlarını ve sosyal giderlerini karşılayamayacaktır. Emeklinin maaşına zam yaparken cimri davranan AKP hükümeti, bir taraftan elektrikten akaryakıta kadar insafsızca zamlar yapıyor, diğer taraftan emeklinin maaşından muayene gideri kesilmesine rağmen ayrıca eczanelerde tekrar muayene ücreti tahsil ediyor. Yani elini emeklinin cebinden çekmiyor. Kısacası, emeklinin ağzına bir adet zeytin veren AKP hükümeti, altına zeytinyağı tenekesi tutuyor." diye konuştu.

Emeklilerin, hem yoksul hem de aç olduklarını öne süren DSP İl Başkanı, emekli maaşlarının 150 ile 200 TL arasında değişen miktarda artırılmasını önerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber