Gül, mülki idare amirlerine seslendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2010 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörle mücadele edildiği bir dönemde halkı kucaklayarak daha çok saygı göstermenin, halka sevgiyle, şefkatle bakabilmenin mülki idare amirleri aracılığıyla olacağını belirterek, "Çeşitli yanlışlar, hatalar varsa, vicdanlara ters gelen çeşitli uygulamalar varsa bunları yok edecek, bunları kaldıracak ve hiç kimseye dışlanmışlık hissini hissettirmeyecek olanlar yine kaymakamlarımızdır, valilerimizdir, mülki erkandır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, "10 Ocak İdareciler Günü" dolayısıyla Türk İdareciler Derneğinin Rixos Otel'de düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, "bu itibarlı ve onurlu mesleğin değerli temsilcileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti" dile getirdi.

"Şunun altını özellikle çizmek istiyorum ki gayet bilinçli bir şekilde bugün aranızdayım. Çünkü mülki idare amirleri, devletin en temel taşlarısınız. Devlet çarkının çalışmasında, işlemesinde rol alan ve bu çarkı esas döndüren kişiler sizlersiniz. Sizin gücünüz, etkinliğiniz... Devlet çarkının en güzel şekilde çalışmasını, kuralların en güzel şekilde uygulanmasını, sıkıntılar varsa sıkıntıların giderilmesini, mutlulukların getirilmesini temin edenler, görünen veya görünmeyen kahramanlar sizlersiniz" diye konuşan Gül, mülki idare amirlerine verdiği önemi vurguladı.

Bugüne kadar hizmet etmiş bütün mülki idare amirlerine şükranlarını sunan, genç kaymakamlara da başarılar dileyen Gül, milletin, ülkenin en ücra yerleşim yerlerinde bile güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmesinin, orada devlet çarkını temsil eden mülki idare amirleri aracılığıyla olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, illerdeki kamu görevlilerinin vali ve kaymakamların maiyeti altında çalıştıklarını hatırlatarak, "Oralarda liderlik, önderlik yapan sizlersiniz. Aynı zamanda halka da liderlik ve önderlik görevini yapıyorsunuz. Bundan dolayı vali ve kaymakamlar, onların yardımcıları ne kadar güçlü olursa, güçlü derken yetenekleri, bilgileri, eğitim süreçleri ne kadar iyi olursa kendileri o kadar güçlü olacağı için devlet çarkı da o kadar güçlü olacaktır" diye konuştu.

"DEVLETİN İLK KAPISI SİZLERSİNİZ"

Devlet ve hükümet politikalarının mülki idare amirleri aracılığıyla uygulamaya geçtiğini kaydeden Gül, güzel fikirler üretilebileceğini, güzel programlar yapılabileceğini ancak uygulamada etkinlik ve başarı söz konusu olmadığı takdirde istenen sonucun alınamayacağına dikkati çekti. Gül, "Uygulamayı gerçekleştirecekler sizler olduğunuz için sizin başarınızın devletimizin başarısı olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mülki idare amirlerimiz sadece kuralların, devlet çarkının işlemesi, hukuki nizamın, otoritenin gösterilmesi açısından da yeterli değillerdir. Şüphesiz ki bunlar çok önemli sorumluluk ve görevleridir ama aynı zamanda devletin ilk kapısı yine kaymakam ve valilerdir. Dolayısıyla devlet dediğimiz büyük organı temsil edenler sizlersiniz ve halkımızın yüz yüze geldiği ve müşahhas olarak, somut olarak devleti gördüğü kişiler de sizlersiniz. Burada otoritenizi, gücünüzü gösterirken diğer bir elinizden şefkatinizi, sevginizi ve halka olan saygınızı da yine göstermek sizin en büyük sorumluluklarınızdan biridir.

Özellikle şunun altını çizmek istiyorum; terörle mücadele edildiği bir dönemde halkı kucaklamak, halka daha çok saygı göstermek, halka sevgiyle, şefkatle bakabilmek yine sizin vasıtanızla olacaktır. Çeşitli yanlışlar, hatalar varsa vicdanlara ters gelen çeşitli uygulamalar varsa bunları yok edecek, bunları kaldıracak ve hiç kimseye dışlanmışlık hissini hissettirmeyecek olanlar yine kaymakamlarımızdır, valilerimizdir, mülki erkandır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber