Belediye başkanına işsiz gençten yumruk

Haber Giriş : 05 Şubat 2005 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP'te özel bir televizyonun canlı yayın programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kendisinden iş isteyen 20 yaşındaki Mehmet Cıncık'ın yumruklu saldırısına uğradı. Saldırıdan yara almadan kurtulan Başkan Güzelbey, "Menfaat gurupları bu tür saldırılarla beni yıldıramaz. Belediye'de tüyü yetmemiş yetimin parasını da çapulculara yedirmem'' dedi.

TV 8'in Demokrasi Meydanı'ndan canlı yayınladığı `Erkan Tan'la Aranızda' adlı programda söz almak için bekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, dün öğle saatlerinde belediye binasına gelerek kendisinden iş isteyen Mehmet Cıncık'ın yumruklu saldırısına uğradı. Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer'in konuşma yaptığı bir sırada meydana gelen olayda, programa katılan Vali Lütfullah Bilgin'in Özel Kalem Müdürü Uğur Öztürk, yumruklu saldırganın üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. Saldırganın attığı yumruk omuzuna gelen Güzelbey, olayın menfaat çevreleri tarafından yapıldığını iddia etti.

Güzelbey, "Belediye'den menfaatı olanlar beklediklerini bulamayınca uçucu madde bağımlısı bir genci böyle bir olay yapması için gönderdi. Ancak seçimden önce söylediğim gibi hortumculuğa izin vermeyeceğim. Bu tür olaylar beni kesinlikle yıldıramaz. Belediye'de tüyü bitmemiş yetimin parasını eski alışkanlıklarını sürdüren ve belediyenin sırtından haksız menfaat sağlayanlara kesinlikle yedirmem'' dedi. Bu arada gözaltına alınan Mehmet Cıncık polis aracına bindirilirken "İş istedim vermediler. Açlıktan öleyim mi?'' dedi.

Sağlık kontrolünden geçirilen Başkan Güzelbey, programın ardından Demokrasi Meydanı'ndan ayrıldı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber