Okullara satılan tiyatro bileti sahte çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2010 22:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, tiyatro oyuncusu olduklarını ve bedensel engelliler yararına oyun sergileyeceklerini söyleyen kişilerin okullara sattıkları biletlerin sahte olduğu öğrenildi.Anadolu Engelliler Birliği Alaplı Şubesi Başkanı İsmail Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il dışından geldikleri tahmin edilen kişilerin Ereğli Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) bedensel engellilere yönelik oyun sergileyeceklerini belirterek bastırdıkları biletleri okullarda öğretmenlere 10 liradan sattıklarını söyledi.

Tiyatro oyununu izlemek için AKM'ye gelenlerin, burada herhangi bir etkinlik olmadığının kendilerine iletilmesi üzerine dolandırıldığını anladıklarını anlatan Korkut, şöyle dedi:

''Ortada ne bedensel engelliler, ne de böyle bir tiyatro oyunu var. Biletlerde yazılan irtibat telefonları arandığında ise hattın uzun süredir kullanılmadığı belirtiliyor. Bu tür faaliyet ve etkinliklerden mutlaka bizim haberimiz olur. Kendilerine bilet satmak isteyen veya yardım talebinde bulunan kişilere kimse inanmasın. Böyle bir şeyle karşılaşıldığında mutlaka '155 Polis İmdat'a bildirilsin. Özürlülerin adını kullanarak duygu sömürüsü yapan sahtekarlara asla kanmayın.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber