TRT, reytingini kendi ölçecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ocak 2010 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT, reyting sisteminden çıktı ve kendi reytingini kendi imkanlarıyla ölçme kararı aldı. Buna göre TRT kendi sistemini kuracak ve TRT'nin bünyesindeki 11 kanalın izlenme oranı, kurumun kendi olanaklarıyla ölçülecek.

Kurum, isteyen diğer kuruluşları da kendi reyting sisteminin içine alacak. Böylece reytingde tekel kırılacak, kamu yayıncılığı reyting ölçümü yapmaya başlayacak. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, hukuk ve idari kuruluşların mevcut sistem ile televizyonların sağlıklı izlenirlik ölçümü yapılamayacağında hemfikir olduğunun altını çizerek, 'Yanlış tartan terazinin tarafı olmayız. Bizim ölçüm sistemiyle ilgili mücadelemiz bir hak mücadelesidir hukuk mücadelesidir' dedi.

Mevcut ölçümleri yapan Televizyon İzleme ve Araştırma Komitesi'nin (TİAK) tüzel bir kişiliğinin bulunmadığını belirten TRT yetkilileri, kurumun iki ay içinde kendi ölçüm sistemini kuracağını bildirdi. Buna göre, TRT'nin 11 kanalı sistemin içinde ölçülecek. Talep gelirse diğer kanallar da TRT'nin ölçüm havuzuna dahil edilecek. Volkan YANARDAĞ / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber