Arınç: Sendika başkanı 4/C düzenlemesi için tamam demişti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2010 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arınç, TRT-1'de canlı yayınlanan ?Politik Açılım? programına katılarak gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

TEKEL işçilerinin eylemine yönelik soruları da yanıtlayan Arınç, 4-C statüsü ve bu statüde yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. Arınç, şöyle konuştu:

?Ben, toplumsal muhalefetin genişlemesinden, büyümesinden, bir cephe haline gelip sokaklara çıkmasından memnun değilim. Bir siyasi iktidar bundan memnun olmaz. Parlamentonun içindeki siyasi partilerin eleştirisi veya bizi yıpratmasına biz gülüp geçiyoruz. Çünkü hiç etkili değiller ama karşımızdaki muhalefet sokağı çıkar da bunun içerisinde hanım kardeşlerimiz, gençler, onların yavruları çıkar ve bunlar üzerinden iktidar yıpratılmaya çalışıyorsa ben bir siyasetçi olarak bundan çekinirim, endişe ederim. Dolayısıyla eczacılara karşı bizim ne yapabiliyorsak yapmamız lazım. TEKEL işçilerine karşı hakları verilecekse belki biraz daha fazlasını vermemiz lazım.?

Arınç, 4-C'de belki biraz daha iyileştirme yapılabileceğini, bütçe imkanları doğrultusunda olanakların gözden geçirilebileceğini söyledi.

Bazı sendikaların hükümetle konuşurken belli bir noktaya geldiğini, ancak işçiye döndüğünde bu noktadan farklı şeyler söyleyebildiğini ifade eden Arınç, şöyle devam etti:

?TEKEL işçilerinin mensup oldukları sendikanın başkanı ve daha üst kurulun başkanı 'bu bizim için yeterlidir, bundan daha iyisi olmaz' noktasına gelmişken bugün birisinin bir vesile ile bunları sokağa çıkaracak noktaya gelmesi Sayın Başbakanı fevkalade üzüyor ve sinirlendiriyor. 'Biz bu konuyu görüşmüştük, bize teşekkür etmiştiniz, yapabileceğimiz ancak buydu, siz de bunu kabullenmiştiniz. Şimdi bu ne oluyor?' dendiğinde, 'Bu işler böyle oldu Sayın Başbakanım) diye alay eder tarzda insanın karşısına gelindiğinde bir tepki duymamak mümkün değil ama bir Başbakan da bir hükümet de bunları bile bile yine de bu sosyal grupların haklarını gözetme noktasında onlardan daha farklı bir noktaya gitmesi lazım.?

Eczacılarla yaşanan sıkıntı ve konuya ilişkin Danıştay kararını hatırlatan Arınç, ?Hükümetin derseniz ki beceriksizlik, derseniz ki kötü yönetim derseniz ki bir başka şey... Bu eleştirileri anlarım ama sanki olaylar bu noktaya gelsin diye farklı güçlerin farklı grupların da harekete geçtiğini düşünüyorum. Hiç de beklemediniz, hukuken öyle olmaması gerekir dediğiniz konularda son dakikada, son anda karşınıza bir karar, bir girişim, bir davranış da çıkabiliyor ama bunları da aşmamız gerekiyor hükümet olarak? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber