Görme engelli genç kız, okuma azmiyle örnek oluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2010 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Devrek ilçesinden okuma aşkıyla 8 yıl boyunca Çanakkale Gelibolu'da bulunan görme engelliler okuluna giden Yeliz Sağır (26), azmiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Dünyaya görme engelli olarak geldiğini belirten Yeliz Sağır, çocukken yaşıtlarının okula gittiğini, kendisinin ise 10 yaşına geldiğinde okula başlayabildiğini açıkladı.

Tek hayalinin hükümetin engellilere sağladığı memur alımlarındaki kolaylıktan faydalanmak olduğunu aktaran Sağır, şu an açıktan lise okuyarak KPSS'de başarılı olup memur olmak istediğini ifade etti.

İlköğretimi bitirdikten 5 yıl sonra hükümetin engellilere sağladığı avantajlardan yararlanmak için bir öğretmen arkadaşının iknası ile açık liseye başladığını anlatan Yeliz Sağır, duygularını şöyle açıkladı: "Çocukluk yıllarımda benimle yaşıt arkadaşlarım okula gidiyordu ben de çok okula gitmek istiyordum. Ailem beni Çanakkale'ye okumaya gönderdi. Orada yurtta kalıyordum. Babam devamlı yanıma gelip beni sevindirirdi. Okulu bitirdikten 5 yıl sonra bir öğretmen arkadaşım beni tekrardan okumaya ikna etti. Şu an lise 4. sınıftayım. Hükümetin engellilere tanıdığı avantajlardan yararlanıp memur olmak istiyorum."

Yüzde 90'ın üzerinde görme probleminin olduğunu belirten Yeliz Sağır, derslerine TRT'nin ders yayınlarından ve sesli ders CD'lerinden çalıştığını açıkladı.

Devrek Lisesi'nde kendisi için ayrılan sınıfta lise son sınıf sınavlarına giren Yeliz Sağır, bu yıl okulu bitireceğini sözlerine ekledi.

Muhittin Sağır ise kızını bir öğretmen arkadaşının yardımıyla Çanakkale Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engeliler Okulu'na gönderdiğini belirterek, şu an ise acık liseye gitmesine yardımcı olduğunu dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan da şöyle konuştu: "İlçemizde Yeliz gibi okuma aşkıyla dolan ve idealleri olan öğrenciler gördükçe biz eğitimcilerde motive olmaktayız. Yeliz kızımız bu azmiyle birçok kişiye örnek olmaktadır ve inşallah amacına ulaşır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber