Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2010 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümü yağışlı sistemin etkisinde kalacak. Kuzey, iç ve doğu bölgelerimizde karla karışık yağmur ve kar, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde (Antalya il merkezi, Manavgat, Serik, Kemer, Kumluca, Finike, Kaş, Kale, Milas, Fethiye, Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca ilçeleri) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Kuzey, iç ve batı bölgelerimizde 4 ila 6 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile öğle saatlerine kadar Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, ülkemizin güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların; Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde (Antalya il merkezi, Manavgat, Serik, Kemer, Kumluca, Finike, Kaş, Kale, Milas, Fethiye, Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca ilçeleri) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR YAĞIŞI İLE BİRLİKTE BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI : Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde kar yağışı ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir

ÇIĞ UYARISI : Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar bölgenin doğusu, akşam saatlerinden sonra batı kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE : Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Güney ve İç Ege, öğleden sonra iç kesimleri (Muğla, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar), akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyıları (İzmir, Manisa, Aydın) yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda sağanak, iç kesimlerinde (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Muğla'nın Milas, Fethiye, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ : Parçalı çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda sağanak, Isparta çevreleri ile bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde (Antalya il merkezi, Manavgat, Serik, Kemer, Kumluca, Finike, Kaş ve Kale ilçeleri) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU : Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ : Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; Sinop çevrelerinde yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmurlu, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz ile öğle saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve yükseklerinde karla karışık yağmurlu, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli, sabah saatlerinde kıyılarında hafif olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz bölümünün yüksek kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU : Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve batısı kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra kuzey ve doğusu, akşam saatlerinden sonra bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber