Dilekçe verdi diye doktorluktan ihraç ettiler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2010 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atandığı sağlık ocağında ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle değişik makamlara verdiği 30'a yakın şikayet dilekçesi ile zamanını harcayan doktor sağlık ocağına gelen hastaları ihmal ettiği gerekçesiyle memuriyetten ihraç edildi.

Erzincan merkeze bağlı 17 kilometre uzaklıkta bulunan Mollaköy beldesine 15 Mayıs 2008 yılında doktor olarak (aday memur) atanan Müslüm Doğan(30) çalıştığı sağlık ocağındaki eksiklerin giderilmediğini taleplerin hiçbirinin gerçekleşmediğini ve ayrımcılık yapıldığını iddia etti. Zamanının büyük kısmını il merkezinde şikayet dilekçelerini ilgili makamlara vermekle geçiren doktor bu süre içersinde hastalarını ihmal edince şikayeti üzerine uyarı cezası aldı. Görev yerinde mesai saatlerinde bulunmayan Doktor Müslüm Doğan yine İçişleri Bakanlığı'na yapacağı şikayet için beldeden ayrıldı. Bu sırada 39.5 derece ile Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle gelen 5 yaşındaki hastayı mağdur edince beldeye gelen İl Sağlık Müdürü Mesut Turan tarafından doktorun görev yerini terk ettiği için tutanak tutuldu. Devam eden bu olumsuz tavır ve davranışlar nedeniyle kurum ve kurum çalışanlarını haksız yere itham ettiği öne sürülen Doktor Müslüm Doğan asaletinin tasdik olmaması sebebiyle memuriyet görevine son

verildi.

Görevine son verilen Doktor Müslüm Doğan KESK'e bağlı bir grup üye ile birlikte Mollaköy beldesinde açıklama yaptı. Doğan, "Ben yöre halkına daha kaliteli sağlık hizmeti, eşit sağlık hizmeti vermek için dilekçeler verdim. Bu dilekçelerime hiçbir sonuç alamadım. Bu dilekçelerimde hep birbirine suçu atan kurumları gerekli yerlere şikayet ettim Başbakanlık da dahil olmak üzere. Bunun sonucunda şikayet dilekçelerim göz önüne alınarak ve benim burada görev yapmadığım iddiası ile 15 Ocak 2010'da görevimden daha önce aldığım uyarı cezaları da dikkate alınarak memuriyetle bağdaşmayan davranışlar iddiasıyla memuriyetime son verildi. Şu an İdare Mahkememizde bir davamız var. Ben buraya en baştan söylediğim gibi daha kaliteli hizmet vermek için geldim. Dilekçe vermek T.C. Anayasası'nda belirtildiği gibi her yurttaşın hakkıdır. Fakat bu noktada var olan Anayasa'ya göre haksız bir şekilde görevden atıldım. Mezhepsel bir ön yargı sonucu mezhepsel bir ayrımcılığa görev yerimden atıldım" dedi.

DOKTORUN DOSYASI KABARIK

Erzincan İl Sağlık Müdürü Mesut Turan ise yaptığı yazılı açıklamasında, "Aday memur olarak başladığı doktorluk görevinde kurum ve kurum çalışanlarını haksız şekilde itham ettiğini ayrıca kendisine verilen görevlere itiraz etmiş ve bu görevlerin kendisine haksız yere verildiğini iddia etmiştir. Bütün dilekçeleri gerek disiplin kurullarınca gerekse Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca değerlendirilerek asılsız soyut deliler olduğu ispatı mümkün olmadığı kanaatine varılmıştır.

Buna rağmen kendisi hala kurumların itibar durumunu zedeleyici davranışlarına devam etmiş bu şekilde sürekli görevini aksatmıştır. Devlet memurluğunda uyması gereken kurallarını ihlal ederek şikayetlerine devam etmiştir. Yine KKKA yoğun görüldüğü dönemde görev yerini terk ederek 40 derece ateşi olan çocuğu tehlikeye atmıştır. Bütün bunların sonucunda yapılan soruşturmalar da disiplin kurulları tarafından değerlendirilerek Sağlık Bakanlığı tarafından devlet memurluğundan ilişiği kesilmiştir" şeklinde

ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber