Türk Büro-Sen: İşçi iyileştirmesi tüm 4/C'lileri kapsamalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2010 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Tekel işçilerinin özlük haklarında ve ücretlerinde bir iyileştirme yapılması durumunda bu uygulamanın 4/c'li personelin tamamını kapsayacak şekilde olmasını istedi.

Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, 4/c kapsamındaki personelle ilgili her yıl yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararının bu yıl hala yayımlanmadığına dikkati çekti.

Tekel işçilerinin sorununun çözümünden sonra kararname yayımlanmasının planlanmış olabileceğini ifade eden Yokuş, kararnamenin gecikmesiyle Tekel işçileri dışındaki diğer 4/c'li personelin de mağdur edildiğini savundu.

Yokuş, açıklamasında ''Şayet Tekel işçileriyle ilgili özlük haklarında ve ücretlerde bir iyileştirme yapılacak olursa bu iyileştirme 4/c'li personelin tamamını kapsayacak şekilde olmalıdır. Ayrıca TÜİK'te istihdam edilen bin 700 civarındaki 4/c statüsünde çalışan personel de unutulmamalıdır, kapsam içine alınmalıdır. Anayasa'ya ve temel insan haklarına uygun olan da 4/c'li personelin genelini kapsayacak yeni bir düzenleme yapılmasıdır'' görüşlerine yer verdi.

4/c'li personel ile Tekel mağduru işçilerin tamamının ya KİT'lerde işçi olarak istihdam edilmelerini veya böyle bir uygulama yapılamıyorsa istihdam edildikleri kamu kurumlarındaki emsal memurların özlük hakları ve ücretlerinin tamamını alacak şekilde 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nın 4/a maddesi kapsamına alınmalarını isteyen Yokuş, bu alternatifler dışındaki uygulamaların tatminkar olmayacağını ifade etti.

SAĞLIK-İŞ GENEL BAŞKANI BAŞOĞLU:''ARTIK TEKEL İŞÇİLERİNİN SORUNU ÇÖZÜLMELİ VE BU İNSANLAR EVLERİNE MUTLU BİR ŞEKİLDE GÖNDERİLMELİ''

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, ''Artık Tekel işçilerinin sorunu çözülmeli ve bu insanlar evlerine mutlu bir şekilde gönderilmeli'' dedi.

Başoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, devlette devamlılığın esas olduğunu belirterek, ''hükümetin bu sorunu çözmek zorunda olduğunu'' ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda olumlu bir yaklaşım sergilediğini belirten Başoğlu, şunları kaydetti:

''Artık Tekel işçilerinin sorunu çözülmeli ve bu insanlar evlerine mutlu bir şekilde gönderilmelidir. Devlet kendi işçisiyle inatlaşma yapamaz. Yapılan mücadelede elde edilecek başarı elbette Türk-İş'in başarısıdır. Artık bu iş daha fazla uzamamalıdır. Sayın Maliye Bakanı geçmiş uygulamalara sığınarak, kendini savunamaz. Önceki hükümetlerde yapılan yanlışları, iş başında olan hükümet düzeltmek zorundadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber