Kavaf: Kayıp çocuklarla ilgili çalışma başlattık

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Kavaf, kayıp çocuklar için bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Emniyetin bu konuda oluşturduğu bir veri tabanı var. Bizde çalışmalarımızı onun üzerinden yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde ortak bir protokol imzalamak suretiyle veri tabanını genişleteceğiz. Protokolde İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlıklarımız da yer alacak" dedi.

Keçiören Belediyesi ve Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü arasında 'aile eğitimine' yönelik bir işbirliği protokolü imzalandı. Keçiören Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Kavaf, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve diğer yetkililer katıldı. Bakan Kavaf, burada yaptığı konuşmada, zaman içindeki değişimlerin ailenin eğitim, sağlık ve üretim alanlarındaki birincil birçok işlevini değiştirdiğini belirterek, "Bu değişimler aileyi bizzat belirleyen bir kurum olmaktan çıkarıp daha çok değişimlere maruz kalan bir kurum haline getirmiştir. Ülkemizde bu etkiler daha az hissedilse de, Batı ülkelerinde yaşanan sorunlar bizim de şimdiden tedbir almamız gerektiğini göstermektedir" dedi.

Yapılan araştırmalarda Türk halkının ailesine bağlılığının güçlü olduğunun ortaya çıktığını belirten Kavaf, Türk halkının yüzde 77'sinin önemli kararlarını ailesiyle birlikte aldığını söyledi. Keçiören Belediyesi'nin aile eğitimi konusunda kendi bünyesinde bir çalışma gerçekleştirdiğini kaydeden Kavaf, "Bu programda belediye sınırları içinde yaşayan ailelerin sorunlarının çözümüne yardımcı olmak üzere Keçiören Belediyesi bünyesindeki eğitim merkezlerinde uzman bir ekip kurulmuş ve aileleri desteklemeye başlamışlardır.

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğümüz de bu çalışmalara uzmanlar aracılığı ile destek verecektir. Bu projenin uygulanması sonucunda ailelerimizin sorun çözme yeteneklerinin artacağı inancındayız" diye konuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise konuşmasında, ilçede oluşturmuş oldukları aile eğitim merkezine yoğun bir başvurunun olduğunu belirterek, uzman kadrolar ile ailelerin sorunlarının daha iyi çözülmüş olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Kavaf ve Belediye Başkanı Ak protokolü imzaladı. Bakan Kavaf, programın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin kayıp çocuklarla ilgili bir çalışma yapıp yapmadıklarını sorması üzerine Kavaf, emniyetin bu konuda bir veri tabanı oluşturduğunu belirterek, çalışmaları da bu veri tabanı üzerinden yaptıklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde ortak bir protokol imzalayacaklarını açıklayan Bakan Kavaf, söz konusu protokolde İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının da yer alacağını söyledi. Erzurum'da kaybolan bir çocuğun İstanbul'da bulunmasının hatırlatılması üzerine ise Kavaf, "Bulunduysa seviniriz tabii ki" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber