AKP öğrenci affı konusunda kararlı iken CHP'nin görüşü olumsuz

Haber Giriş : 08 Şubat 2005 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç, öğrenci affı konusunda CHP'den henüz yanıt almadığını belirterek, ''Eğer CHP'nin görüşü olumsuzsa biz bu çalışmayı CHP dışındaki arkadaşlarla yaparız'' dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altıkulaç, CHP'nin öğrenci affına destek vermeyeceğinin hatırlatılması üzerine, kendilerinden yanıt beklediğini belirtti.

CHP'ye, ''bir metin hazırladık, buna destek verin'' demediklerini ifade eden Altıkulaç, CHP'li bazı milletvekillerinin de konuyu takip ettiğini, ancak parti olarak ne düşündüklerini sorduklarını, konuya olumlu bakmaları halinde çerçevesini ve kırmızı çizgilerini de birlikte tespit etmeyi önerdiğini kaydetti. Altıkulaç, CHP'li yetkililerin, ''görüşür, size yanıt veririz'' dediklerini ama henüz bir yanıt vermediklerini bildirdi.

''Yanıtları olumsuzsa o zaman biz de CHP dışındaki arkadaşlarla bu çalışmayı yaparız'' diyen Altıkulaç, bunun teklif olarak önümüzdeki hafta Perşembe günü Komisyon gündemine getirilebileceğini, yetişmemesi halinde bir sonraki haftaya kalabileceğini bildirdi.

Öğrenci affının türban sorununu çözecek bir düzenleme olmayacağına işaret eden Altıkulaç, çeşitli nedenlerle üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilere yeni bir hak verilmesini içereceğini söyledi.

Altıkulaç, affın kapsamının sorulması üzerine, bunun henüz belli olmadığını belirterek, ''2000 yılına kadar af çıkmış. Bunu gözönünde bulundurarak bir çalışma yapacağız'' dedi.

CHP'nin öğrenci affı görüşü olumsuz

AK Parti'nin "öğrenci affı" konusunda girişimde bulunma kararı, CHP'nin bugün toplanan Grup Yönetim Kurulu'nda ele alındı. Çıkan karar öğerencileri üzdü.

CHP'nin öğrenci affı konusundaki görüşünün "Olumsuz" olduğu bildirildi.

AK Parti'nin "öğrenci affı" konusunda girişimde bulunma kararı, CHP'nin bugün toplanan Grup Yönetim Kurulu'nda ele alındı.

Toplantıda, bu yönde getirilmesi düşünülen kanun teklifinin öğrencilerde "sürekli af beklentisi yaratarak" yükseköğretim üniversite sistemine zararı olacağı, ayrıca farklı yönlere de çekilebileceği endişesi dile getirildi.

Bu yöndeki bir af teklifinin ayrıntılarıyla incelenmesi gerektiği, bu nedenle de "alelacele" hazırlanan metinlerle sağlıklı bir sonuç alınmasının mümkün olmayacağı görüşünden hareketle bu aşamada böyle bir teklife destek verilmemesi kararlaştırıldı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber