Aydın Doğan'ın vergi cezasını iptal eden mahkemeye soruşturma

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 03 Şubat 2010 00:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tülay ACAR / AHT

Adalet Bakanlığı Müfettişleri, vergi ve idare mahkemelerinin bulunduğu Yenibosna'daki adliye binasına gelerek kapsamlı bir soruşturma başlattı. Müfettişler, Aydın Doğan'ın açtığı vergi davalarının görüldüğü ve itirazların değerlendirildiği idare mahkemeleri dahil, vergi mahkemelerindeki tüm dava dosyalarını mercek altına aldı. Müfettişler ayrıca konuyla ilgili, grup tarafından, davaların UYAP sisteminde hile yapılarak kendi lehine karar verecek mahkemelere düşürüldüğü şeklinde basında çıkan iddiaları da soruşturmaya dahil etti.

Son günlerde bazı gazetelerde yer alan, Aydın Doğan'ın, vergi davalarına bakan hakimlerle tanışık olduğu ve Doğan Grubu avukatlarının bazı vergi davalarına bakacak hakimlerle bir otelde yemek yedikleri iddialarının yer aldığı haberleri de soruşturma kapsamına dahil eden müfettişler, Doğan Yayın Holding'in İstanbul Vergi ve İdare Mahkemelerinde açtığı tüm dava dosyalarını tek tek incelemeye başladı.

Müfettişlerin, iddialarda adı geçen hakimlerin de aralarında bulunduğu adliye personelini tek tek dinleyeceği öğrenildi. Özellikle 6. Vergi Mahkemesi hakkındaki iddiaların da araştırılacağı ifade edildi. Yenibosna'daki vergi ve idare mahkemelerinin bulunduğu adliye, Doğan Grubu'nun, aleyhlerinde kesilen vergi cezalarının silinmesi amacıyla açtığı davalarda şaibe iddiası nedeniyle tarihin en büyük soruşturmasını geçirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber