Kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2010 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri'de 50 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı 7 ayrı ekibin ulaşıma kapanan köy yollarında kar temizleme çalışmalarına başladığı bildirildi.

Kar yağışının etkili olduğu Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 135 santimetreye ulaştı.

Öte yandan kar yağışı Kayseri'de uçak seferlerinin de aksamasına neden oldu. Türk Hava Yolları'nın TK 261 sefer sayılı saat 12.20 Kayseri-İstanbul uçak seferi iptal edildi.

-BALIKESİR-

Balıkesir'de, enerji nakil hatlarında kar ve fırtınanın yol açtığı kopmalar yüzünden Erdek ilçesine 12 saattir elektrik verilemiyor.

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş (UEDAŞ) Balıkesir İl Müdürü Kemal Akın, Balıkesir'in Erdek ilçesinde, Balya ilçesinin Ilıca beldesinde ve Bandırma'nın Edincik beldesinde, enerji nakil hatlarının kar ve fırtına nedeniyle hasar gördüğünü belirtti.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş'ye (TEİAŞ) ait Narlı Trafo Merkezi'nde enerji nakil hatlarının kopmasından kaynaklanan elektrik arızasının yanı sıra Bandırma-Erdek arasında da enerji nakil hatlarında arızalar meydana geldiğini kaydeden Akın, Erdek ilçesine dün akşam saat 23.00'den bu yana elektrik verilemediğini bildirdi.

Akın, kar ve fırtınanın yol açtığı hasarı gidermek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade ederek, elektrik hatlarındaki kopma ve trafodaki arızanın gün içinde giderilmesini hedeflediklerini söyledi.

Öte yandan, Balıkesir il genelinde 144 köye de elektrik verilemiyor.

-ESKİŞEHİR-

Eskişehir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının bugün kent merkezi ve ilçelerde etkili olacağı, 5 Şubatta sona ereceği kaydedildi.

Yetkililer, hava sıcaklığının hafta sonundan itibaren gündüz 3, gece ise -4 civarında olacağının tahmin edildiğini ifade etti.

İl Özel İdare yetkilileri de karla mücadele araçlarının olumsuz hava koşullarına karşı hazır bekletildiğini, şu ana kadar yağış nedeniyle kapanan köy yolunun bulunmadığını belirtti.

-BİLECİK-

Bilecik'te de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde toplam 101 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

-KARAMAN-

Karaman'da gece boyunca yağan sağanak, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Kar yağışı sonucu insanlar işlerine gitmekte zorlanırken, Karaman Belediyesi ana arterlerde tuzlama ve kar temizleme çalışmaları başlattı.

Ayrıca Karaman-Mersin kara yolunda kar yağışının aralıksız olarak devam ettiği Sertavul Geçidi'nde ulaşımın zorlukla sağlandığı öğrenildi.

Karayolları ekiplerinin Sertavul Geçidi'nde 3 ekip halinde çalışmalarını sürdürdüğü, trafik ekiplerinin de 25. kilometreden sonra zincirsiz araçların geçişine izin vermediği bildirildi.

-YOZGAT-

Yozgat'ta gece başlayan yağış nedeniyle kar kalınlığı yüksek kesimlerde 15 santimetreye ulaştı. Bu nedenle doğada yaşayan yaban hayvanlarının yem bulmakta zorlandığını düşünen bir grup avcı, Türkiye'nin ilk milli parkı Yozgat Çamlığı eteklerinde bulunan Kent Ormanı içerisindeki gölet çevresine ekmek ve buğday bıraktı.

Yozgat Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği Başkanı Hayrettin Özcan, avcılığın sadece yaban hayvanlarını avlamak olmadığını belirterek, ''Yaban hayatın korunması, hayvanların kış koşullarında aç kalmasını önlemek de avcıların görevidir. Bu nedenle bir grup arkadaşımızla birlikte yaban hayvanları için buraya yem bırakıyoruz'' dedi.

BURSA-YALOVA KARA YOLUNDA ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Kar ve tipinin etkili olduğu Bursa-Yalova kara yolu Süpürgelik mevkisinde zincirsiz araçlar yüzünden trafikte aksama yaşanırken, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Bursa-Yalova yolu Süpürgelik mevkisinde, zincirsiz trafiğe çıkan çok sayıda araç yol kenarında bekletiliyor. Çoğunluğunu tırların oluşturduğu araç kuyruğunun, kilometrelerce uzadığı görüldü. Bursa-Yalova kara yolunda trafik akışının kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber