Tesis müdürü iptal edilmedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Şubat 2010 19:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların Millî Eğitim Bakanlığına Devredilmesi 5450 sayılı Kanunla düzenlenmiştir. Bu Kanunun 4. maddesinin ikinci fıkrasının 3. tümcesi okullarda görev alan öğretmen ve müdürlerin hangi kadroya atanacağını düzenlemiştir. İlgili hüküm şu şekildedir:

"Okulların, eğitim merkezlerinin ve kursların okul müdürü, okul müdür yardımcısı, müdür, müdür yardımcısı, Turizm Eğitim Merkezi Müdürü, Turizm Aşçılık Eğitim Merkezi Müdürü, Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi Müdürü, Meteoroloji Teknik Lise Müdürü, Meteoroloji Teknik Lise Müdür Yardımcısı unvanlı kadrolarında bulunanların görevleri, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte sona erer; bunlar, (2) sayılı liste ile ihdas edilen öğretmen unvanlı kadrolara (Turizm Eğitim Merkezleri Müdürleri, Turizm Aşçılık Eğitim Merkezleri Müdürleri, Tesis Müdürü unvanlı kadrolara), kadro ve görev unvanları değişmeyenler ise bu liste ile ihdas edilen aynı unvanlı kadrolara atanmış sayılırlar."

Madde metninde ifade edildiği üzere;
1- Turizm Eğitim Merkezleri Müdürleri, Turizm Aşçılık Eğitim Merkezleri Müdürleri, Tesis Müdürü unvanlı kadrolara,
2- Okulların, eğitim merkezlerinin ve kursların okul müdürü, okul müdür yardımcısı, müdür, müdür yardımcısı, Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi Müdürü, Meteoroloji Teknik Lise Müdürü, Meteoroloji Teknik Lise Müdür Yardımcısı unvanlı kadrolarında bulunanlar öğretmen unvanlı kadrolara,
atanmıştır.

Söz konusu bu hükmün iptal edilmesi istenmiş, ancak Anayasa Mahkemesi 5/2/2010 tarihli kararında iptal istemini reddetmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber