Yazı işleri müdürüne 21 yıl hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2010 13:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Azadiya Welat Gazetesinin Yazı İşleri Müdürü ve imtiyaz sahibi Ozan Kılınç, gazetenin 12 ayrı sayısında yayınlanan haberlerden dolayı, ?Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek? ve ?terör örgütünün propagandasını yapmak? suçlarından toplam 21 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Ozan Kılınç, katılmazken avukatı Servet Özen hazır bulundu.

İddia makamı, bir önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarlayarak, sanık Kılınç'ın yazı işleri müdürü ve imtiyaz sahibi olduğu gazetenin Haziran 2009'da yayınlanan 12 ayrı sayısında, başlık, yazı içerikleri ve fotoğraflarla terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın propagandasını yaptığını belirtti.

Mütalaada, sanığın, terör örgütünün çağrıları doğrultusunda basın yoluyla değişik tarihlerde örgütün propagandasını yaptığı belirtilerek, TCK'nın ?Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek? ve 12 kez ?Terör örgütünün propagandasını yapmak? suçundan

cezalandırılması talep edildi.

Sanık avukatı Özen ise müvekkilinin suç işleme kastının bulunmadığını savundu.

Mahkeme verdiği kısa bir aranın ardından sanık Kılınç'ı ?Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek? suçundan 6 yıl 3 ay, 12 kez ?Terör örgütünün propagandasını yapmak? suçundan da 15 yıl olmak üzere toplam 21 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, ayrıca cezanın süresi ve sanığın kaçma şüphesini göz önünde bulundurarak, sanık Kılınç hakkında, tutuklanmak üzere yakalama kararı çıkartılmasını da kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber