Vali yardımcısı; Ajan gibi çalışacak personel alacağız

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Şubat 2010 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yardım için başvuranların ihtiyaç sahibi olup olmadığını tespit etmek için dedektif gibi çalışacak 20 personel alacak. Vali Yardımcısı Ali İpek, şu anda 20 bin ailenin kendilerinden yardım aldığını belirterek, "Bazen asıl ihtiyaç sahiplerine ulaşamıyoruz. Bunları tespit etmek için her mahallede oradaki insanları sürekli takip edecek ve yoksul olduğunu belirleyecek ajan gibi çalışacak personel alacağız" dedi.

Van Valiliği'nde kurum amirleri ve bazı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ali İpek, SYDV'nin yoksullara çok büyük yardımlarda bulunduğunu söyledi. Bu yardımları istismar edenlerin ve haketmediği halde faydalanmaya çalışanlar olduğunu anlatan İpek, bunun önüne geçebilmek için önlem aldıklarını söyledi. Özellikle, mahallelerdeki cami, sağlık ocakları ve okullardan bu konuda yardım aldıklarını bildiren Vali Yardımcısı Ali İpek, yardımların her aşamasında adil olmaya çalıştıklarını söyledi.

Vali Yardımcısı İpek, yoksul olup da kendilerine ulaşamayan insanlara ulaşmak için personel sayısını arttıracaklarını açıklarken şöyle dedi:

"Bu iş için ajan gibi çalışacak elemanları ihale yoluyla alacağız. Bunları da çalışma yapacağı bölgeyi bilen üniversite mezunlarından seçmeye gayret göstereceğiz. Bu aldığımız personeller hergün bölgelerinde araştırma yapacak. Yoksulları takip edecek. Çünkü haketmediği halde yardım alan insanlar var. Kimisinin arabası, kimisinin evi var. Biz böyle olanları tespit edip, yardımlarını kesiyoruz. Kimi de torpil yaparak alması gerekenden fazlasını almaya çalışıyor. Bunlara fırsat vermiyoruz. Bizim asıl amacımız bize ulaşamayan ancak ihtiyaç sahibi olan yoksullara ulaşmaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber