Danıştay'ın katsayı kararına Diyarbakır'dan tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2010 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) farklı katsayı uygulamasıyla ilgili kararının yürütmesini durduran Danıştay'a tepkiler sürüyor. Diyarbakır'da biraraya gelen 44 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, Danıştay 8. Dairesi'nin kara bir leke olarak tarihe kaydedilecek bir karara imza attığını belirttiler.

Diyarbakır'da 44 STK temsilcisi ve üyeleri kentin en işlek yerlerinden biri olan Ofis'te Danıştay'ı protesto için biraraya geldi. Ortak açıklama yapan Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Musa Aydın, Danıştay 8. dairesinin bir hukuk skandalına imza attığını bildirerek, "Özgür bir Türkiye için herkesin elinden geleni yaptığı bir dönemde Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasına ilişkin kararının yürütmesini oy birliği ile durdurdu. Danıştay 8. Dairesi kara bir leke olarak tarihe geçecek bir hukuk skandalı kararına imza atmıştır. Danıştay bu kararla, milletin alın teri ile toplanan vergilerle oluşturulan kurumlardan olduğunu unutarak halka karşı yetkilerini bir silah olarak kullanmaktadır. Demokrasiden dem vurup da demokratik olmayan yürütme durdurulması talebine evet oyu verenleri de bu millet unutmayacaktır" dedi.

Grup, basın açıklaması sırasında sık sık Danıştay ve İstanbul Barosu aleyhine slogan attı. Grup açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber