Gösterici sanılan polis gözaltına alınmak istendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2010 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayolları Mahallesi'ndeki izinsiz gösteri sırasında çevik kuvvet polisleri, "gösterici" zannederek bir sivil polisi gözaltına almak istedi. Durumun anlaşılması üzerine sivil polis serbest bırakıldı.

Karayolları Mahallesi'nde akşam saatlerinde toplanan bir grup, terörist başı Abdullah Öcalan'n Kenya'da yakalanışının yıldönümü nedeniyle yasa dışı gösteri yapmak isteyince polis müdahalesi ile karşılaştı. Polisin gaz bombası ile müdahale ettiği grup, ara sokaklara dağıldıktan bir süre sonra eylemi sürdürdü. Abdullah Öcalan lehine slogan atıp, polisi taşlayan göstericiler gerginliğe neden oldu. Polis, gaz bombası ile müdahale ettiği göstericiler kaçışırken, zaman zaman polisle aralarında kovalamaca

yaşandı. Yaşanan gerginlik sırasında polis, göstericileri gözaltına almak istedi. Bu sırada göstericileri kovalayan bir sivil polis, meslektaşları tarafından gözaltına alınmak istedi. Sivil kıyafetli polisin, gösterici olduğunu sanan çevik kuvvet ekipleri polis otosuna bindirmek istedi. "Ben polisim" diye bağıran sivil polis, meslektaşlarına sitem etti. Durumun anlaşılması üzerine polis memuru serbest bırakıldı. Çıkan olaylar sırasında gözaltına alınan göstericiler ise emniyete götürüldü.

Öte yandan yaşanan olaylar sırasında bir polis memuru, panzerin altında kalma tehlikesi geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber