Polisten polise baskının perde arkası

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 16 Şubat 2010 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4'ü emniyet amiri 17 polisin de yer aldığı şebekenin, yabancı kadınlar ile anlaşmalı evlilik yaptırdığı, yabancıları dil kurslarına kaydettirip öğrenci gibi gösterdiği ve dosya başına 9 bin dolar para aldığı öne sürülüyor.

- 4'ü emniyet amiri 17 polisin de içinde bulunduğu 39 kişilik insan kaçakçılığı şebekesinin icraatları netleşiyor. Mali şubenin 6 aydır peşinde olduğu şebekenin çalışma yöntemi çözüldü.

Buna göre şebeke üyeleri, turist olarak Türkiye'ye gelen ancak vize süreleri dolan yabancı uyruklu kadınların Türk vatandaşlarıyla anlaşmalı evlilik yapmasını sağlıyordu.

Şebeke bu amaçla, Kağıthane Belediyesi'nde görevli bir nikah memurunu da ayarladı. Naylon nikah başına 500 lira verilerek özellikle fuhuş yapan yabancı uyruklu kadınların Türk vatandaşlığına geçmesi sağlandı.

Şebeke göçmenleri yabancı dil kurslarına kayıt ettirip öğrenci gibi görererek Türkiye'de kalış süreleri de uzattı. Yakalanmamaları için yabancılar şubesindeki görevlilere de rüşvet verildi.

Çocuk bakıcılığı, hizmetçilik gibi işlerde çalışan yabancı uyruklu kadınların sahte evraklarla kalış süreleri uzatıldı.

Çalışma Bakanlığı'ndan bir daire başkanı, 1 evrak memuru, 4'ü emniyet amiri 19 polis memurunun rüşvet karşılığı şebekenin isteklerini yaptıkları öne sürülüyor.

Yabancılar Şubesi'ndeki polislerin dosya başına 9 bin dolara kadar rüşvet aldıkları iddia ediliyor. Polislerin bilgisayarları ile banka hesap hareketleri de inceleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber