PKK'da 18 üniversitelinin lideri, ilkokul mezunu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2010 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasını oluşturduğu iddiasıyla gözaltına alınan 18'i üniversite öğrencisi 20 kişi adliyeye sevk edildi. 7'si kadın 11'i erkek 18 öğrenciyi biri ilkokul mezunu, diğeri ilkokulu terk eden 2 kişinin yönettiği ortaya çıktı. Yakalanan kişilerin 4 ayrı yere ses bombası koydukları ve korsan gösterileri yönettikleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce Adana'da daha önce 4 ayrı yerde meydana gelen ses bombası patlaması olayını gerçekleştirdikleri ve korsan gösterileri organize ettikleri ileri sürülen 18'i üniversite öğrencisi 2'si yönetici 20 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan üniversite öğrencilerden 7'si kadın 11'i erkek. Üniversite öğrencilerini eyleme yönelten 2 yöneticinin ise birinin ilkokul mezunu, diğerinin ise ilkokul terk olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan üniversite öğrencileri F.B., İ.D., M.A.B., E.E., S.O., M.K., S.Ü., M.S., M.M., M.Ü., L.Ş., O.E., A.C., N.V., S.İ., A.S., M.Y. ve H.A. gözaltı sürelerinde susma haklarını kullanarak suçlamaları kabul etmediler.

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasının lideri olduğu öne sürülen S.T. ve H.B. de susma hakkını kullandı. 18 üniversite öğrencisinin Mersin, Balıkesir ve Adana'daki üniversitelerde okudukları belirtildi. Öğrencilerden 2'sinin eğitim fakültesi, 3'ünün mühendislik fakültesi, 3'ünün iktisadi ve idari bilimler fakültesi, 2'sinin ziraat fakültesi, 3'ünün fen edebiyat fakültesi, 5'inin ise meslek yüksekokulunda eğitim gördüğü öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, PKK'nın gençlik yapılanmasına büyük bir darbe vurulduğunu belirterek, "Aldığımız çocuklar PKK'nın malum günlerinde korsan gösterileri organize eden gruptu. Bunlar ayrıca ilimizde meydana gelen ses bombalarının da failleri. Bunların hepsini delillendirerek gözaltına aldık. Bunların bir çoğu başka illerde okudukları halde buraya gelmişler. Aileleri ile görüşüldü. Ailelerin çocukların ne yaptığından haberi yok. Onlar da bizden öğrendi. Bunların yakalanmasıyla birlikte Adana'da 15 Şubat'ta çok fazla olay olmadı" dedi

20 kişi bugün emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Adana'da dün yapılan korsan gösterilerde polise, taş, havaifişek ve molotofkokteyli atan 3'ü çocuk 9 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber