Trakya'ya kötü haber: Yeni yağış geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2010 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne, selin açtığı yaraları sarmaya çalışırken, gelen yeni yağışlı hava uyarısı endişe yarattı

? Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açmasıyla taşan Meriç Nehri'nde su seviyesi düşüyor, ancak bölgede yeni bir yağışlı hava dalgası bekleniyor. Nehrin taşmasıyla 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç'ın Edirne ile bağlantısı kesildi. Mahalle halkının Edirne'ye geliş ve gidişleri askeri araçlarla sağlandı. Şimdi Meteoroloji verilerine göre, Edirne'de bugünden başlamak üzere hafta sonuna kadar yağış bekleniyor. Yağışın etkili olması durumunda, nehirlerdeki su seviyesinin tekrar artabileceği ise endişe yaratıyor.

SETLER YIKILDI İKİ KÖY SU ALTINDA

Meriç Nehri'nin setlerinin yıkılması sonucu Meriç İlçesi'ne bağlı 2 köydeki 10 ev ile 600 hektarlık arazi sular altında kaldı. Meriç ilçe merkezine 20 dakikadaki Karahasanlı Köyü de taşkınlardan etkilendi. Köydeki 4 evi su basarken bu evlerde oturanlar eşyalarını yüksek yerlere taşıyarak zarar görmesini engellemeye çalışıyor.

İlk cemre yarın havaya düşüyor

?Kor halindeki ateş' anlamına gelen ilk cemre yarın havaya düşüyor. Birer hafta aralıklarla havaya, suya ve toprağa düştüğüne ve onları ısıttığına inanılan cemrenin havaya düşmesi baharın müjdecisi olarak kabul ediliyor. Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erman Artun, ''Cemre her ne kadar folklorik inanış olsa da, cemre tarihlerinde hava sıcaklığı belirli oranda artıyor. Toprağa düşen üçüncü cemrenin ardından ise bahar geleceğine inanılıyor'' diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber