Cihaner'in tutukluluğuna 2. kez itiraz...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2010 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avukatları Başsavcı Cihaner' in tutukluluğuna 2 nci kez itiraz etti.

Cihaner'in Tahliye Talebi Dilekçesi Verildi

- Tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatları tahliye talebi dilekçelerini, yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine verdi.

Cihaner'in avukatlarından Turgut Kazan'ın basın mensuplarına dağıttığı tahliye talebi dilekçesinde, şu ifadeler yer aldı:

"Öncelikle 2802 sayılı yasanın 92. maddesindeki düzenlemeye rağmen müvekkilimizle ilgili itiraz CMK'nın 101. ve 268. maddeleri uyarınca çözülemeyeceğinden yasaya açıkça aykırı ve yok hükmünde olan itirazı red kararının kaldırılarak, dosyanın yasal inceleme yeri olan en yakın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine, eğer red kararının kaldırılamayacağı düşünülürse, bu dilekçemizin CMK 104/1 maddesi anlamında bağımsız bir tahliye isteği sayılarak bir karar verilmesi isteğinden ibarettir"


Cihaner'in tutukluluğuna 2. kez itiraz edilecek

- Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatlarından Hamit Sekman, "Bugün yapacağımız toplantının ardından, Cihaner'in tahliyesini talep edeceğiz" dedi.

Sekman, Cihaner'in dün Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Erzurum Kapalı Cezaevine konulmasının ardından, mahkemeye gerekli itirazı yaptıklarını ancak itirazlarının reddedildiğini anımsatarak, bugün diğer avukat Turgut Kazan ile bir toplantı yapacaklarını söyledi.

Yapacakları toplantının ardından, öğle saatlerinde Erzurum Adliyesine geleceklerini ifade eden Sekman, şunları kaydetti:

"Diğer avukat arkadaşım Turgut Bey ile Erzurum'da bir toplantı yapacağız. Yapacağımız toplantının ardından Cihaner'in tahliyesini talep edeceğiz. Hazırlayacağımız dilekçenin mahiyetini Adliye önünde basına açıklayacağız. Ayrıca, müvekkilimiz Cihaner ile de Erzurum Kapalı Cezaevinde görüşmemiz olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber