Savcı Bozkurt: İddialar asılsız, dava açacağım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2010 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon operasyonunda adı geçen Erzincan'ın İliç Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt, hakkında yayınlanan haberlerin asılsız olduğunu ve suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Erzican'ın İliç ilçesinde iki yıla yakın bir süre görev yapan Savcı Bayram Bozkurt, bugün öğle saatlerinde Erzincan Adliyesi'ne geldi. Belirlenemeyen bir nedenden dolayı Erzincan Adliyesi'ne dilekçe verdiği öğrenilen Savcı Bozkurt adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlamaktan kaçındı.

Bozkurt, Ergenekon operasyonunda adının geçmesine tepki göstererek, "Bu doğru değil, bunları tekzip ettim zaten. Bunlar gazetelerin asılsız haberleri zaten. Bu konular ile ilgili gazeteler ve şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundum" dedi.

Savcı Bozkurt kısa açıklamasının ardından aracıyla Erzincan Adliyesi'nden ayrıldı.

Öte yandan 2008 yılında Ordu'dan Erzincan'ın İliç ilçesine atanan Savcı Bayram Bozkurt Erzincan'da iki yıla yakın bir süre görev yaptı. Hakkında açılan bazı soruşturmalarda disiplin suçu alan Bozkurt'un rüşvet iddiasıyla açılan davası halen devam ediyor. İddiaya göre Bozkurt'un Artvin ilinde de tarihi eser kaçakçılığına karıştığı gerekçesiyle Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı. Bozkurt'un yaklaşık 5 ay önce Muş'un Malazgirt ilçesine atandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber