YÖK'ten Kadir Has Üniversitesi ile ilgili karar

Haber Giriş : 10 Şubat 2005 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''YÖK Genel Kurulu'nun, geçtiğimiz hafta aldığı bir kararla Kardiyoloji Vakfı'nın Kadir Has Üniversitesi'nin kuruluş kanunundan çıkarılmasını öngördüğü'' bildirildi.

Kadir Has Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ''üniversitenin, Kadir Has Vakfı ile Kardiyoloji Vakfı tarafından kurulduğu'' hatırlatılarak, ''ancak 1997 yılından bu yana süren bu birliktelikte Kardiyoloji Vakfı'nın yükümlülüğünü yerine getirmediği ve üniversite bünyesine hiçbir maddi katkıda bulunmadığı'' savunuldu.

''YÖK'ün bu süreçte 'üniversiteye bir hastane tahsis edilmesi ve öğretim üyelerinin burada görev yapmalarını' da öngördüğü'' belirtilen açıklamada, ''bu zorunluluk da yerine getirilmediği için YÖK'ün, Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne 2 yıldır öğrenci alınmasına izin vermediği'' ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''YÖK Genel Kurulu, geçtiğimiz hafta bir karar aldı ve Kardiyoloji Vakfı'nın bizim kuruluş kanunumuzdan çıkarılmasını öngördü. Bu karar sonrasında Kadir Has Üniversitesi, ilkeleri, hedefleri ve misyonu doğrultusunda yoluna devam edecek. Gençliğe verdiği önem ve hizmeti, eğitim kalitesinde her geçen gün artan düzey ve kaliteyle adına yakışan sorumluluklarını sürdürecek.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber