Altı emekli subay daha adliyeye getirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2010 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Altı emekli subay adliyeye getirildi

İSTANBUL(CİHAN)- Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında gözaltına alınlar arasında bulunan 6 emekli subay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından adliyeye getirilen subaylar, hakimler ve savcıların giriş yaptığı kapıdan içeri alındı.


Emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü'ye 'Balyoz' ve 'Kafes' soruldu

İSTANBUL(CİHAN)- Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye getirilen eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü'ye Kafes eylem planının da sorulduğu öğrenildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi binasına getirilen Öğütçü'ye burada hem Balyoz hem de Kafes eylem planlarıyla ilgili sorular yöneltildiği ifade edildi. Gazetecilerin telefonla bilgi aldığı Öğütçü'nün avukatı Yavuz Dağlı, Öğütçü'ye Balyoz darbe planı dışında Kafes eylem planı hakkında da sorular yöneltildiğini belirtti.


İki muvazzaf subay daha adliyeye getirildi

İSTANBUL(CİHAN)- Balyoz darbe planı soruşturması kapmasında gözaltına alınan muvazzaf askerlerden 2'si daha adliyeye getirildi.

Gözaltına alındıktan sonra Merkez Komutanlığı'nda tutulan muvazzaf askerlerden 2'si daha askeriyeye ait sivil minibüs ile Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Sabah ve öğlen saatlerinde de iki farklı grup halinde muvazzaf askerler, adliyeye getirilmişti.


Emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü adliyeye getirildi

Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü adliyeye getirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Öğütçü, hakim ve savcıların giriş yaptığı kapıdan adliye binasına alındı.

Örnek, Fırtına ve 6 muvazzaf subay daha adliyede

'Balyoz darbe planı' iddiası soruşturması nedeniyle gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Org. İbrahim Fırtına ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve bir grup muvazzaf asker Beşiktaş'ta bulunan Adliye'ye getirildi.

''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve muvazzaf subay oldukları belirtilen bir grup, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

İstanbul Merkez Komutanlığı'ndaki işlemleri tamamlanan bir grup muvazzaf subay, sivil plakalı askeri bir araçla getirildikleri adliyeye, hakim ve savcıların giriş yaptığı bölümden alındı.

Fırtına'nın Avukatından Açıklama

- "Balyoz Güvenlik Harekatı Planı" iddiaları soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'nın avukatı Atilla Hekimoğlu, müvekkilinin bugün adliyeye sevk edilmesini umduğunu söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan Fırtına'nın avukatı Atilla Hekimoğlu, bazı gazetelerde bugün yayımlanan "müvekkilinin moralinin bozuk olduğu" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Hekimoğlu, "Müvekkilimin sağlık durumu gayet iyi ve morali yüksek. Asker olarak yetiştiğinden bu durumlara karşı dayanıklılığı yüksek. Burada bir odada yalnız başına tutuluyor. Çekyat üzerinde dinleniyor" dedi.

Polislerin ifade ya da mülakat talebi olmadığını ifade ederek, "Genelge gereği burada ifadesi alınmayacak. Dün başsavcı vekili ile görüştüm. İfadesini onun almasını bekliyoruz. Bugün adliyeye sevk edilmesini umuyorum" diye konuştu.

Öte yandan özel harekat polisleri tarafından geniş güvenlik önlemlerinin alındığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde, bazı avukatların da müvekkillerine temiz elbise getirdikleri görüldü.

4 Emekli Asker Adliyede

- "Balyoz Güvenlik Harekatı Planı" iddiaları soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve işlemleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tamamlanan 4 emekli asker, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden çıkarılarak sıkı güvenlik önlemleri altında bir polis minibüsüyle adliyeye ulaştırılan 4 emekli subay, hakim ve savcıların kullandığı bölümden adliye binasına alındı.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber