Öğretim üyeleri maaşlarından şikayetçi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2010 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ç.Volkan Akyol, yıllarını vererek profesörlüğe hak kazanan bir öğretim üyesinin maaşının 3 bin 500 TL olmasını haksızlık olarak nitelendirdi.

Prof. Akyol, açıklamasında, üniversite mezunu teknik elemanın 2 bin TL civarında maaş aldığını dile getirdi. Akyol, doçent maaşının 2 bin 500, doktora yapan araştırma görevlisinin maaşının ise 1500- 1600 TL civarında olduğunu hatırlattı. Aynı zamanda Türkiye Partisi'nin kurucularından olan Akyol, öğretim üyelerinin yaşadığı bu mağduriyetin giderilmesini istedi.

Yeni açılan üniversitelerdeki alt yapı eksikliklerinin kısa sürede giderilmesi gerektiğine işaret eden Volkan Akyol, şunları söyledi: "Üniversite eğitim ve öğretiminin temel felsefesi sosyalleşmiş, insan ilişkileri gelişmiş, kaliteli çağdaş modern insan yetiştirmektir. Bunu başarmanın yolu kampüs alanları içinde spor kompleksleri, alışveriş merkezleri, sinema salonları, yeterli sayı ve kalitede öğrenci kafeteryalarının bulunması, kütüphanelerin yedi gün yirmi dört saat açık olması ve ayrıca internete bağlı bilgisayar odalarının bulunması ayrıca teknik eğitim veren fakültelerde alet ihtiyacının giderilmesi gerekmektedir."

Üniversitelerdeki öğrenci sayısı ile orantılı olarak yurt kapasitelerinin de artırılması gerektiğine dikkat çeken Akyol, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına verilen burslarda kolaylık sağlanmasını istedi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, meslek yüksek dkullarına öğrenci alımında yeniden sınava tabi tutulmaları yönündeki çalışmasını olumlu karşıladığını aktaran Akyol, eğitim kalitesini artırmanın şart olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber