Bilgisayar öğretmenliğine branş dışı atama yapılacak

Haber Giriş : 12 Şubat 2005 06:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, bilgisayar ile ilgili bölümler dışındaki üniversite mezunlarına bilgisayar öğretmenliği yolunu açtı.

2005 yılı öğretmen atamalarında Bilgisayar Öğretmenliği branşına, Bilgisayar dışındaki bölümlerden mezun olanların da başvuruları kabul ediliyor. Talim ve Terbiye Kurulu'nun kararına göre dört yıllık bir fakülteyi bitiren herkesin bilgisayar öğretmeni olarak atanma şansı bulunuyor. Bu durumdaki adaylarda, lisans öğrenimi üzerine Bilgisayar Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamlamış olma şartı aranıyor.

Bilgisayar bölümleri dışındaki alanlardan mezun olanlara ilk başvuru hakkı Şubat 2005 atamalarında tanındı. Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, bilgisayar ile ilgili bölümlerden mezun olanların bilgisayar öğretmeni ihtiyacını karşılamaya yetmediği için Bilgisayar Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisanslı adayların başvurularını kabul ettiklerini açıkladı. Atamalarda önceliğin bilgisayar bölümü mezunlarına verileceğini vurgulayan Kaya, "Yüksek lisanslı adayların, mezun oldukları fakültede aldıkları kredinin en az yüzde 30'u kadar krediyi bilgisayar alanına ait derslerden aldıklarını belgelendirmeleri gerekiyor" diye konuştu.

21 bin aday başvurdu

Öğretmenlik atamaları için 26 Ocak Çarşamba günü başlayan başvuru süresi 9 Şubat Çarşamba günü sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10 bin öğretmen kadrosu için 20 bin 928 aday başvurdu. Başvuran adayların öğretmenlik için istenen koşulları taşıyıp taşımadığı belirlendikten sonra, atamaların 14 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bilgisayar ortamında yapılacak atamaların sonuçları 'www.meb.gov.tr' internet adresinden öğrenilebilecek.

Atanan öğretmenler 15 gün içinde göreve başlayacak. 10 bin kadroya, ilk atama, açıktan ve açıktan ilk atama yoluyla öğretmen alınacak. İlk atama yoluyla atanacaklar için 9 bin 800, açıktan ve açıktan ilk atama yoluyla atanacaklar için de 200 kişilik kadro ayrıldı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber