Açıköğretimde başarıya ödül

Haber Giriş : 07 Mart 2010 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BAHAR ATAKAN Ankara

Açıköğretim Fakültesi yeniden yapılandırılarak, başarılı öğrencilere örgün eğitime geçiş ve burs şansı tanınacak

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, 1.5 milyona yakın öğrencisiyle Türkiye'nin en büyük fakültesi olan Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) yeniden yapılandırılması amacıyla sürdürülen çalışmalara devlet ve vakıf üniversitesi rektörlerinden destek istedi.

Aydın'ın önerdiği yeni sistem, açıköğretimde başarı kriterlerini elde edenlerin örgün öğretime geçmesini öngörüyor.

Sistem yenileniyor

Üniversitelerarası Kurul'un (ÜAK) önceki günkü toplantısında bir sunum yapan Aydın, tüm rektörlere açıköğretim sisteminin yeniden yapılandırılması kapsamında bilgi verdi. ?Üniversiteyi kazanamayan AÖF'ye gider? anlayışını ortadan kaldırmak için çalıştıklarını dile getiren Aydın'ın verdiği bazı ayrıntılar şöyle:

- Çalışmalar 2013 yılına kadar sonuçlandırılacak.

- AÖF bünyesindeki eğitim programları ve müfredat gözden geçirilecek.

- Kitaplar daha okunabilir, daha kapsamlı ve kolay anlaşılır hale getirilecek.

- Açıköğretim sistemi yeniden yapılandırılırken İngiltere, Çin ve Hindistan'daki örnekler incelenecek.

- Ölçme ve değerlendirme sistemleri kapsamındaki sınav uygulamaları değiştirilecek. Bu kapsamda teknik yöntemler ve teknolojiler yenilenecek.

- Mevcut uygulamada, örgün öğretimden açıköğretim sistemine geçişler tersine çevrilecek. AÖF'de başarılı olan öğrenciler, örgün öğretimde istedikleri fakülteler içindeki bölümlere yatay geçiş yapabilecek.

- AÖF öğrencisinin, örgün öğretime geçmek istediği takdirde üniversite tarafından belirlenen başarı kriterlerini elde etmiş olması gerekecek. Bu öğrencilere, örgün öğretime geçtiklerinde burs verilmesi de gündeme gelebilecek.

Milliyet

Açıköğretimliye tüm yollar açılıyor

Birbuçuk milyon öğrencinin eğitim gördüğü açıköğretim sistemine yeni model: Başarılı olan açıköğretimliye örgün eğitime geçiş hakkı burs alma imkanı sağlanacak

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, çalışmaya ilişkin önceki gün Üniversiteler Arası Kurul toplantısında bir sunum yaptı. Rektör Aydın, tüm rektörlerden bu konuda destek istedi.

Dünyadaki çeşitli açıköğretim modellerini inceleyen Anadolu Üniversitesi, yeniden yapılanma sürecine karar verdi. Bir buçuk milyona yakın öğrencisi olan AÖF(Açıköğretim Fakültesi) ile ilgili çalışmaların 2013 yılına kadar sonuçlanması da hedefleniyor.

Açıköğretim'de eğitim verilen programları ve müfredatları gözden geçiren Anadolu Üniversitesi, yeni bölümler açma çalışmalarına da başladı. İnternet teknolojisini AÖF'ye adapte etme çalışmalarına da hız veren üniversite, uzaktan eğitim modelini de uygulamaya koymaya hazırlanıyor. Tüm programların kitapları da yeni baştan gözden geçirilecek. 'Ölçme ve değerlendirme' ile sınav sistemlerinde de değişikliğe gidilmesi hedefliyor. YÖK ile yapılacak çalışma sonucunda yönetmelik değişikliğine gidilmesi planlanıyor. Böylece üniversiteye girişte açıköğretimi kazanan öğrenci başarılı olması durumunda diğer üniversite ve bölümlere kaydolabilecek.Yapılanma kapsamında, şu anda Kredi Yurtlar Kurumu ve diğer vakıf ve derneklerden burs alamayan AÖF öğrencisine burs olanağı da sağlanacak.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber