Sözleşmeli, kademeli olarak kadrolu olacak. Kariyer taslağı Maliye'ye gönderildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mart 2010 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışmayı tamamladıklarını ifade ederek, ?Sözleşmeli öğretmenler, kademeli olarak kadroya geçirilecek? dedi.

Eğitim Bir-Sen'in Başkent Öğretmenevi'nde düzenlediği ?Eğitim-Öğretim-Bilim Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri Şurası?na katılarak bir konuşma yapan Müsteşar Özgül, 70 bin'i bulan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışmayı tamamladıklarını ifade etti. Özgül, ?Hazırladığımız yasa taslağını Maliye Bakanlığı'na gönderdik. Kadroya geçirme işlemini en kısa sürede yapacağız. Sözleşmeli öğretmenler, kademeli olarak kadroya geçirilecektir? şeklinde konuştu.

Özgül, Kariyer Basamaklarında Yükselmeye ilişkin çalışmadan da söz ederek, taslağı Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'na gönderdiklerini bildirdi. Taslağı hazırlarken yargı kararlarını da dikkate aldıklarını belirten Özgül, ?Bunu da en kısa sürede çıkarmayı düşünüyoruz? ifadesini kullandı.

Özgül, konuşmasında, son dönemde eğitime yönelik yapılan çalışmaları da anlatarak, son 5 yılda 187 bin öğretmen alımı gerçekleştirildiğini, 2010'da 40 bin öğretmen daha atanacağını belirtti. Özgül, il içi ve iller arası atamaları birlikte ve aynı zamanda yapmaya başladıklarını dile getirerek, eğitimde fiziki anlamda önemli bir mesafe alındığını, Cumhuriyet tarihinde en çok dersliğin son 7 yılda yapıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber