Memur referandumda 'grev hakkına' bakacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2010 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, referandum paketinde memurlara grev ve toplu sözleşme hakkı tanıyacak bir düzenlemenin olması halinde, 2 milyon 200 bin memurun konuya daha büyük bir heyecanla yaklaşacağını söyledi.

Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memur sendikacılığı önünde, "Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun yetersiz olması", "Bir çok hizmet kolunda sendika üyeliğinin yasaklanması", "Memurların siyaset yapma hakkının bulunmaması" gibi eksiklikler bulunduğunu belirtti.

Ahmet Gündoğdu, memurlara grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınmasının, memurlara yeni haklar vermenin ötesinde demokratikleşmenin bir gereği olduğunu ifade etti.Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Referandum paketinde grev ve toplu sözleşme hakkı yer alırsa 2 milyon 200 bin memur konuya daha büyük bir heyecanla yaklaşacaktır. Bunun gerçekleşmesiyle memurlar masanın paydaşı olma şansını yakalayacaktır. Demokratikleşmeyi, yargı reformunu, sivilleşmeyi önemsiyoruz. Türkiye'nin böylesine önemli sorunları referandum konusu olacaksa çalışanlar acısından önemli sorunların da burada yer alması gerekiyor. Bunların hiçbiri bir diğerinden daha önemli değildir. Bu nedenle memurlara grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı tanınmasını, siyaset yapmalarının önündeki engellerin kaldırılmasını önemsiyoruz. Kendi haklarımızın da böylesi bir pakette yer almasını istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber