Akdağ: İftihar edilecek noktadayız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2010 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile artık vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabildiklerini belirterek, ''Bugün geldiğimiz nokta, Türkiye açısından hakikaten iftihar edilecek bir noktadır'' dedi.

Akdağ, 46 sağlık ocağı, 4'er ağız ve diş sağlığı merkezi ile semt polikliniği, 3 hizmet destek birimi ve 21 hastanede çeşitli birimlerin hizmete sokulması dolayısıyla Altındağ Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Açılışı yapılan merkez, tesis ve cihazların yaklaşık 90 milyon liraya mal olduğunu anlatan Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile bütün yurtta vatandaşların sağlık hizmetlerine artık daha kolay ulaşabildiklerini söyledi.

İster köyde, ister kentte artık 112'yi arayan tüm vatandaşların imdadına ambulansların yetiştiğini belirten Akdağ, buralarda sadece kara ambulanslarının değil, hava ambulanslarının da hizmet verdiğini hatırlattı.

Bakan Akdağ, ''Ambulansa binerken mazot parası istenen günleri unutmadık. Bugün geldiğimiz nokta, Türkiye açısından hakikaten iftihar edilecek bir noktadır'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla ortaya koydukları Sağlıkta Dönüşüm Programı ile bu gelişmeleri sağlayabildiklerini ifade eden Akdağ, ''Daha iyilerini yapmak için yola devam edeceğiz'' dedi.

Yakında Ankara'da aile hekimliğinin başlayacağını bildiren Akdağ, sistemin alt yapısını oluşturan, açılışı yapılan tesis ve cihazların işlerini kolaylaştıracağını söyledi.

''Sağlık bir insan hakkı olarak fakirin de, zenginin de, hem kırda, hem kentte yaşayanların da hakkıdır'' diyerek yola çıktıklarını anlatan Akdağ, sağlıkta cihaz ve insan gücünün dengeli dağılımına önem verdiklerini ifade etti.

Geldikleri noktanın ''dikkate şayan'' olduğunu vurgulayan Akdağ, ''Bundan böyle de hizmete ibadet aşkıyla devam edeceğiz'' diye konuştu.

-''ANKARA'DA SAĞLIK HİZMETLERİ İYİ BİR NOKTADA''-

Ankara Valisi Kemal Önal da, açılışı yapılan birim ve cihazlarla ilgili bilgi verdi.

87 milyon liraya mal olan cihaz ve tesislerin 14 milyon lirasının Ankara İl Özel İdaresi, 70 milyon lirasının Sağlık Bakanlığı 3 milyon lirasının hayırseverlerden karşılandığını belirten Önal, Ankara'da bu atılımlarla sağlık hizmetlerinin daha iyi bir noktaya ulaştığını bildirdi.

Konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sinevizyon bağlantısıyla 3 merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Keçiören Tepebaşı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ndeki TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile sinevizyon bağlantısı ile görüşen Erdoğan, ''Hayırlı olsun'' dileğinde bulundu.

İyimaya da, Türk tıbbının dünya tıbbı için standart oluşturduğunu belirterek, bunun onurunun Türk milletine, şerefinin ise AK Parti ve Başbakan Erdoğan'a ait olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın sinevizyon aracılığıyla Sincan Osmanlı Sağlık Ocağı'ndan bağlantı kurduğu AK Parti Ankara Milletvekil Zeynep Dağı da, İl Özel İdaresinin projelerinden biri olan sağlık ocağının 30 bin vatandaşa hizmet vereceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Mamak Türközü Sağlık Ocağındaki İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Aslan ile de sinevizyon aracılığıyla konuştu.

Daha sonra Başbakan Erdoğan, bugün açılışı yapılan sağlık kuruluşlarını yaptıran ve destek olan hayırseverlere plaket verdi.

Törende daha sonra tüm tesisler için kurdele kesilerek toplu açılış gerçekleştirildi.

Başbakan Erdoğan, ''Ya Allah Bismillah diyerek'' kurdeleyi kesti.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve diğer yetkililer katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber