Tapu-kadastro 1 yıldır ağır gidiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2010 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu ve Kadastro Bilgi Sisteminde (TAKBİS) yaşanan teknik sorun nedeniyle Türkiye genelinde yaklaşık 1 haftadır tapu ve kadastro işlemlerinde sıkıntı yaşanıyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı , sorunun ana sistemde olduğunu belirterek, yurt genelinde tapu işlemlerinin yürütüldüğünü ancak sistemin yavaş işlediğini belirtti. Adlı, sıkıntının bir an önce giderilebilmesi için yoğun çaba sarfettiklerini söyledi.

Kayseri'de de yetkililerden alınan bilgiye göre, tapu ve kadastro işlemlerinin bilgisayar ortamında on-line olarak yapılmasına imkan sağlayan TAKBİS'teki teknik sıkıntı nedeniyle sistem sık sık kesintiye uğruyor.

Teknik sorunun, uydu değişikliği dolayısıyla verilerin taşınmasından kaynaklandığı, tapu sicil müdürlükleri, kadastro müdürlükleri ve kadastro şeflikleri personelinin işlerin birikmemesi için mesai bitiminde de sistemin imkan verdiği ölçülerde çalıştıkları belirtildi.

TAKBİS projesi sözleşmesi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı kuruluşu olan HAVELSAN AŞ arasında 26 Aralık 2000 tarihinde imzalanarak, yürürlüğe girdi.

Sistem, arazi ve araziye ilişkin her türlü faaliyetler ve karar verici mekanizmalar için gerekli olan, mevcut durumu yansıtan geçerli ve güvenilir arazi bilgilerinin sağlanması, tapu kayıtları ve haritaların güncelleştirilmesi, tüm bilgilerin bilgisayar ortamına aktarılması, bilgilerin güncel olarak bilgisayar ortamında tutulması ve bunların bilgi sistemleri teknolojisi kapsamında yeniden değerlendirilmesi ve kullanıma sunulmasını amaçlıyor. Sistem, personelin yaptığı işlemlernde riskleri en aza indirmeyi hedefliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber