Düğünde ateş edene 3 yıl hapis cezası verilecek

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Mart 2010 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Silah Kanunu tasarısı ile ?ölüm tehdidi? altında olmak şartıyla, örgüt kurmak, vergi kaçırmak gibi bazı suçlardan 1 yıl ve üzeri ceza alanların, silah ruhsatı alabilmelerine imkan tanındı.

ANKARA - Yeni Silah Kanunu tasarısı ile ?ölüm tehdidi? altında olmak şartıyla, örgüt kurmak, vergi kaçırmak gibi bazı suçlardan 1 yıl ve üzeri ceza alanların, illerde oluşturulacak özel bir komisyon aracılığıyla silah ruhsatı alabilmelerine imkan tanındı. TBMM İçişleri Alt Komisyonu'nda görüşmeleri tamamlanan tasarı aynen yasalaşırsa, Tarkan, Deniz Seki gibi uyuşturucu kullanan ve bulunduranlar ile çocuk tacizcileri, ihaleye fesat karıştıranlar, rüşvet ve zimmet suçlarından mahkum olanlar ise ömür boyu silah ruhsatı alamayacak. Son dakikada yapılan değişiklikler ile Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne bazı silahlar için ?ithal? yetkisi tanındı. İşte diğer bazı önemli düzenlemeler:

ALKOLLÜYE 600 TL: Uyuşturucu veya keyif verici maddeleri almış olanlar ile alkollü içki almış olması nedeniyle davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olarak silah taşıyanlar kişi 600 TL idari para cezası ile cezalandırılacak.

BAŞKASINA VERENE CEZA: Ruhsatlı silahını başkasına veren kişi, bir başkasının işlemiş olduğu ruhsatsız silah bulundurma veya taşıma suçuna iştirakten dolayı ceza alabilecek. Ruhsatlı silahının bir başkasının eline geçmesine neden olan kişiye de 100 günden 500 güne kadar adli para cezası verilecek.

YASAĞI DELENE 1000 LİRA: Bar, pavyon, gazino gibi alkollü içki tüketiminin yapıldığı eğlence yerleri ile düğün törenlerinin yapıldığı kapalı mekanlara silahla girenler bin TL ile 5 bin TL arasında para cezası ödeyecek.

MAGANDAYA 3 YIL: Silahla girilmesi yasak yerler ile açık alanda olsa bile düğün ve diğer eğlence toplulukları ortamında silahla ateş eden kişiye TCK'nın ?Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması? başlıklı 170. maddesi çerçevesinde 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber