Edirne'de eski Başkan Vekiline 12 yıl hapis istemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Mart 2010 15:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

EDİRNE Belediyesi'nin yaptığı suni gölet ve parkın açılışı töreni organizasyonun ihalesine fesat karıştırmak suçlamasıyla yargılanan dönemin Belediye Başkan Vekili Ayhan Gür'ün de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Gölet ve parkın açılışını 15 Ağustos 2009 tarihinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yapmıştı.

Edirne Belediye Başkanlığı Kavgaz Mevkii'nde 425 bin liraya mal olan suni gölet ve parklardan oluşan çevre düzenlemesi yaptı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 25 Ağustos 2009 tarihinde Edirne'ye gelerek suni göletli bulunan ?Barış Parkı'nın açılışını yaptı. Edirne Cumhuriyet Savcılığı, açılıştan bir süre sonra, tören organizasyonuyla ilgili düzenlenen ihaleyi incelemeye alarak adli soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Edirne Belediye Başkan Vekili Ayhan Gür, belediye çalışanı ve organizasyon firması ortağı olan Carmen Anca Özkan, 12 Aralık 2009 tarihinde gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmayı tamamlayan Edirne Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü, Belediye Başkan Vekili Ayhan Gür, ihale komisyon üyeleri Kader Pajo, Osman Ateş, Cafer Kartal, organizasyon firması sahibi İsa Karadoğan ile ortağı Carmen Anca Özkan hakkında, ?ihaleye fesat karıştırmak' suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede zincirleme şekilde ihaleye fesat karıştırdıkları öne sürülen sanıkların telefon görüşmelerine ve ifadelerine de yer verildi.

Savcı Özülkü iddianamede, şehir merkezindeki Kavgaz Mevkii'nde yaptırılan suni göletin 25 Ağustos 2009 tarihinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından açıldığını, törenlerde kullanılan balon ve süs malzemeleri alımlarının ise bir gün önce yapıldığını belirtti. İddianamede uçan balon, belediye arması, zincir balon, Türk bayrağı, çiçek süslemesi ve konser gibi doğrudan alımlarının yaklaşık 20 bin liraya mal olduğu bilgisi yer aldı. Savcı Özülkü iddianamesinde, açılıştan bir gün önce yapılan doğrudan alımlarda bir tek firmadan fiyat alındığını ve firma ortağı olan Carmen Anca Özkan'ın aynı dönemde Edirne Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nde görev yaptığını belirledi.

BALONLARI BİLE YETİŞTİREMEZ

Savcı Özülkü'nün iddianamesinde Türkan Danışmanlık Firmasının ortağı olan İsa Karadoğan'ın açılıştan bir gün önce 2 saat arayla süs malzemeleri ve konser için teklif verdiği belirtildi. İhaleyi açılıştan bir gün önce akşam saatlerinde kazandığını öğrenen İsa Karadoğan'ın zincir balon, süsleme ve gece konseri yetiştirmesinin hayatın akışına uygun olmadığını belirten Savcı Metin Özülkü, iddianamede alımların ihale yapmaksızın İsa Karadoğan'a verildiğini, evrakların ise açılıştan bir gün önce yapıldığını tespit etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber