Türkiye'de otomotiv mühendisi yetiştirmek için gereken ilk adım atıldı

Haber Giriş : 15 Şubat 2005 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacettepe Üniversitesi (HÜ), Mercedes-Benz Türk AŞ ve Esslingen Üniversitesi, HÜ bünyesinde hayata geçirilecek ?otomotiv mühendisliği'' eğitim programı için niyet mektubu imzaladı.

Niyet mektubu, Mercedes-Benz Türk AŞ Ceo'su Dr. Till Becker, Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş, HÜ Rektörü Tunçalp Özgen, Esslingen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jürgen Van Der List ve Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta tarafından imzalandı. HÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Geçim'in verdiği bilgiye göre proje, HÜ, Mercedes-Benz Türk AŞ ve Esslingen Üniversitesi işbirliği ile HÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nde oluşturulacak ?Otomotiv Mühendisliği Bölümü Programı''nı içeriyor. Eğitim programının amacını, ?otomotiv sanayiinin ihtiyaç duyduğu uzman mühendisleri yetiştirmek'' oluşturuyor. Programın en önemli özelliği ise uygulama ağırlıklı bir eğitim görülmesi oluşturacak.

Bu açıdan Türkiye'de bir ?ilk'' olacak program kapsamında, teorik dersler Ankara'da, uygulamalı dersler ise Mercedes-Benz Türk A.Ş'nin kamyon fabrikasının bulunduğu Aksaray'da verilecek.

TNN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber