Sekizi doktor 12 sanığın yargılanmalarına başlandı

Haber Giriş : 15 Şubat 2005 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) tarafından sevk edilen kalp hastalarına fazladan 'balon' ve 'stent' uygulamaları yaparak kurumu zarara uğrattıkları iddia edilen 8'i doktor 12 sanığın yargılanmalarına başlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmada, sanıklardan Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Kemal Batur, Fatma Kemal Timuçin Kalp Merkezi'nde görevli Dr. Talat Yiğit, Numune Hastanesi Kardiyoloji Bölümü doktorlarından Sebahattin Toktaş, Universal Hastanesi Başhekimi Nevzat Aydın, Universal Hastanesi Mali ve İdari İşler Müdürü Yasemin Şule Özülkü, işletmeci Hayrullah Arslanoğlu, Mustafa İleri, Doğan İşcan, Mali Müşavir Uğur Keniş hazır bulundu. Mustafa Demirtaş, Aydın Aksoy, Mehmet Metin adlı sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, SSK Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan rapora dayanılarak okunan iddianamede, tutuksuz olarak yargılanan sanıkların 1998-2001 yılları arasında gerçeğe aykırı belgeler tanzim ederek, özel hastanelere gelen SKK'lı hastaların faturalarının şişirildiği, böylece kurumun milyarlarca lira zarara uğratıldığı savunuldu.

Haklarındaki iddiaları kabul etmeyen Universal Hastanesi Başhekimi Nevzat Aydın, kendilerine gelen her hasta için istenen uygulamaların SSK konseyi tarafından onaylandığını belirterek, bunun dışına çıkmalarının mümkün olmadığını söyledi. Kendileri tarafından düzenlenen faturaların da yine SSK tarafından incelenip onaylandıktan sonra tahsil edildiğini kaydeden Aydın, "Hastanemizde ayda 500-600 anjiyo yapılıyordu. Trilyonlarca iş yapılmaktadır. Bizim 4 hasta ile ilgili olarak fazla fatura ettiğimiz miktar 166 YTL'dir. Böyle az bir miktar için kendimizi ve hastanemizi riske atmamız için bir neden yoktur. Hastanemize 7 yıl hak mahrumiyeti konuldu. Fakat SSK'daki kontrol mekanizmasını yürüten kurullara, doktorlara ne gibi bir mahrumiyet getirilmiştir bunu merak ediyorum" dedi.

Universal Hastanesi Mali ve İdari İşler Müdürü Yasemin Şule Özülkü de, "166 YTL için hastanemize 7 yıl hak mahrumiyeti getirildi. Oysa bizim gibi aynı konumda olan ve yargılanan Başkent Hastanesi'ne böyle bir mahrumiyet getirilmemiştir. Bu da müfettiş raporlarının yanlı olduğunu göstermektedir" şeklinde ifade verdi. SSK vekili Avukat Mehmet Cumhur ise, soruşturmaya konu olan olayın, bazı sanıkların iddia ettiği gibi olayın 166 milyon Türk Lirası kadar değil, 220 milyar lira civarında olduğunu söyledi. Ancak bu miktarın tamamının yargılanan sanıklarla ilgili olmadığını belirtti. Duruşma, eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber