Üniversiteler iş kapısı olarak görülmeye başlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2010 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, üniversitelerin artık iş kapısı olarak görüldüğünü belirterek, her yıl kendilerine çoğunluğunu fakülte ve yüksekokul mezunlarının oluşturduğu 8 bin kişinin iş için müracaatta bulunduğunu söyledi.

Üniversitelerin iş kapısı olarak görülmesinden üzüntü duyduklarının aktaran Alper Akınoğlu, başvuruların çoğunluğunu yüksek okul ve fakülte mezunlarının oluşturduğunu aktardı. ÇÜ Rektörü, "Maalesef artık üniversiteler iş kapısı olarak görülüyor. Üniversite mezunu insanların başvurularını görünce üzülüyoruz ama yapacak bir şey yok. Fakülte ve yükseköğretim mezunları bile asgari ücretle çalışmaya razı oluyor." diye konuştu.

Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olacak insanların yetiştirildiği üniversiteye 8 bin kişinin iş başvurusu yaptığını, bunlardan en fazla 100'ünü işe alabildiklerini kaydetti. Aldıkları elemanları da hizmet alım yaptıkları taşeron firmalar aracılığıyla istihdam ettiklerini dile getiren Akınoğlu, üniversiteye 4-A, 4-B ve 4-C statüsünde memur alma yetkilerinin olmadığını, bunların KPSS ile geldiklerini ifade etti.

Başvuruların her yılın ekim ayında yapıldığını kaydeden Akınoğlu, yaklaşık 3 ay çalıştırmak üzere asgari ücretli geçici personel veya taşeron şirket üzerinden eleman alımı yapabildiklerini, buna rağmen çok sayıda müracaatın yapıldığını dile getirdi. Üniversitede hizmet alımı şeklinde istihdamın en fazla bin 400 kişiyle Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Akınoğlu, diğer birimlerde de 200 kişinin çalıştığına işaret etti. Taşeron şirketlerin eleman alımını onların isteğine bırakmadıklarına vurgu yapan Akınoğlu, elaman çalıştırılması konusunda belirle standartlarının olduğunu, istedikleri nitelikte olmayanları çalıştırmadıklarına belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber